çfarë është kafeja filtruese


përgjigje 1:

Do të keni ndonjë përkufizim të veçantë të "normalit" në Indi? Instant nuk është normale. Shtë e menjëhershme. Dhe për personin që tha se filtri dhe çastit janë dy llojet e përgatitjes,… në cilin planet?

Përgjigja ime, si një geek mirëbesimi i kafesë (jo një snob kafeje, ka një ndryshim) është se ajo që shumica e njerëzve në perëndim i referohen si kafe "të rregullt" ose "normale" është ndoshta kafeja filtër.

Në asnjë mënyrë të veçantë, metodat e përgatitjes së kafesë nga kafeja e bluar nuk janë

Nxjerrja e shprehur - ekspres. Përdoret si bazë për pijet më të njohura të kafesë - ekspres, kapuçino, latte (dhe variacione të bazuara në ato, si e bardha e sheshtë, ristretto, royale, etj ...

Kafja e filtruar - duke përdorur një bluaj disi më të trashë, në vend se të shtyni ujë të nxehtë nën presion (si në përgatitjen e ekspresit), ju bëni një "derdhje mbi" (shih më poshtë) por krijimi nuk qëndron më gjatë sesa duhet graviteti për të tërhequr pjerrtësinë kafe përmes letrave ose filtrave metalikë në një karafë në pritje.

Hidh mbi ose kafe kauboj, siç e kemi quajtur në Amerikë. Kjo është ajo që ju merrni në një pëlhurë, në kafe turke, në një shtyp francez dhe në atë shpikje kampingu "Biskota" e bërë për djemtë në të gjithë ata filma kaubojsh. Ju zieni ujë dhe e lini të ftohet një tad dhe e derdhni në karafenë / tenxheren e servirjes dhe lëreni të piqet kafe. Në një pompues nuk është ulur, por riciklohet, por çështja me kafe kauboj është që ju të mos filtroni derisa të derdhni. Për

Të gjitha kafet e bëra nga llumi janë variacione të atyre tre metodave. Edhe Aerobie i zhurmshëm është një kombinim i kafesë kauboj dhe ekspres, megjithëse me presion shumë më të vogël se sa merrni në një aparat ekspres.

Këto janë ndryshimet themelore. Çdo ndryshim i ri që kam parë janë kthesa në ato metoda. (Krijimi i ftohtë, për shembull është kafeja kauboj duke përdorur ujë të ftohtë dhe periudha të gjata kohore.) Pra, cilitdo "normale" të cilës i referohej pyetja hapëse (komentet mungojnë; mbase thuhej "e menjëhershme"?) Mund të kuptoni "ndryshimin" në ato krahasime.

Instant është, mirë, i menjëhershëm. Kam dëgjuar për të paktën një “kafe të re revolucionare të çastit” në vit gjatë tridhjetë viteve të fundit. Ato shijojnë ende si kafe të çastit dhe nuk janë për shijen time. Disa njerëz i pëlqejnë. Më shumë energji për ju, nëse jeni ju, por këtu në CoffeeGeekVille, kjo nuk është "normale".përgjigje 2:

Kafja e menjëhershme përmban pak më pak kafeinë dhe më shumë akrilamid sesa kafeja e zakonshme, por përmban shumicën e të njëjtave antioksidantë. Në përgjithësi, kafeja e çastit është një pije e shëndetshme, me pak kalori që lidhet me të njëjtat përfitime shëndetësore si llojet e tjera të kafesë.

Kafja e menjëhershme, e quajtur ndryshe kafe e tretshme, kristale kafeje dhe pluhur kafeje, është një pije që rrjedh nga fasulet e kafesë. Kafeja e çastit përgatitet komercialisht ose nga tharja me ngrirje ose nga tharja me spërkatje, pas së cilës mund të hidratohet. Kafja filtër "në përgjithësi", është fasule kafeje që janë pjekur dhe bluar dhe është për t'u përdorur në makineritë për të bërë kafe. Kjo e bën "të freskët" 'kafe që mund të ketë një larmi cilësish që nuk gjenden në çast - të tilla si aromë të ëmbël ose më të dallueshëm, etj

Dallimi është se kafeja e çastit tretet në ujë ndërsa filtri është tokë e gatshme që nuk është dhe akoma nevojitet një filtër kur e bëni atë në një mënyrë ose në një tjetër. Kafeja e çastit është më e përshtatshme pasi që ajo në të vërtetë shpërndahet në një filxhan dhe mund të trazohet - megjithatë kafeja e çastit dhe përzierjet e gatshme të kafesë së bluar ka më shumë të ngjarë të kenë mbushës të fshehur në to në krahasim me kafenë e kokrravepërgjigje 3:

Kokrrat e filtrit të kafesë janë ato të pjekura dhe të bluara dhe janë për t'u përdorur në makineritë për të bërë kafe. Kjo bën një larmi të kafeve të menjëhershme. kafeja e çastit tretet në ujë ndërsa filtri është terren i gatshëm, i cili nuk duhet dhe akoma duhet një filtër kur e bëni në një mënyrë ose në një tjetër.

Kafeja normale ka më shumë nivel kaliumi sesa çastit. Dallimi kryesor është përqindja e kafeinës. Kafeja e çastit përmban, 60-80 mg kafeinë. Kafeja normale përmban, 60-120 mg. Më shumë kafeinë nuk është gjithmonë e mirë.


fariborzbaghai.org © 2021