hap përpara


përgjigje 1:

Gjatësia e shiritit varet kryesisht nga gjatësia e këmbëve tuaja. Dhe nuk është shumë e rëndësishme. Si një vrapues për një kohë të gjatë dhe nganjëherë shëtitës i energjisë, unë gjithashtu mund të vërtetoj me lehtësi se nuk kam dëgjuar kurrë "gjatësi hapi" të përmendur në një bisedë në lidhje me teknikat optimale të ecjes ose vrapimit.

Jo Më të rëndësishme dhe më të folurat zakonisht janë ritmi juaj për milje, si dhe shkalla e qarkullimit. Cila është ajo që ne e quajmë sa shpesh, ose sa herë në minutë, këmbët tuaja godasin tokën në një periudhë të caktuar kohe. Më e përdorura është një minutë.

Për vrapim, qarkullimi optimal zakonisht bihet dakord të jetë rreth 160–170 goditje në minutë. (Një mënyrë e thjeshtë për ta llogaritur këtë është të përdorni orën tuaj ose fitbit dhe të numëroni sa herë një këmbë - zgjedhja juaj e cila - godet tokën në 60 sekonda. Pastaj thjesht dyfishoni atë numër dhe keni normën e xhiros!)

Pra, një shëtitje e shpejtë për një të rritur të arsyeshëm konsiderohet të jetë rreth 15–17 minutë për ritëm milje. Kjo rezulton të jetë rreth 3.5 deri në 4 mph.

Shënim i shpejtë këtu: njerëzit më aktivë në mënyrë të arsyeshme mendojnë se një "15 minuta ecje në milje" tingëllon shumë lehtë. Meqenëse ata janë mësuar të dëgjojnë gjatë gjithë kohës për kohëzgjatjet "gjashtë, shtatë, tetë minuta për milje".

Merrni fjalën time: një milje 15 minutëshe për fillimin tuaj apo edhe Joe ose Joan Q të nivelit të mesëm Walker rekreativ publik është shumë i vështirë! Mos mendoni? Shko provo tani.

Dhe të ecësh, të themi, 4 mph është shumë më e lehtë në rutine sesa është jashtë. (Unë jam një vrapues i rregullt 12–16 milje në javë, dhe ndërsa nuk i vë flakën botës me kohën time, bëj rreth 10 milje 10 milje dhe mund të kthehem në një minutë nën 28 ​​minuta 5K shumë lehtë.)

Kështu që ... po bëja intervale në pistën time lokale të shkollës së mesme javën e kaluar, dhe për grindat dëshiroja të shihja se sa shpejt mund të ecja me shpejtësi një xhiro e katërta e miljes. Unë e bëra atë në 3:40. E cila del në një kohë 14:40. (Kjo është duke supozuar se mund ta mbaj këtë ritëm të një xhiro.) Unë jam 6–2 me këmbë mjaft të gjata. Dhe unë do të pranoj që PRE-ja ime (norma e perceptuar e sforcimit) në atë xhiro ishte rreth 8-9 në një shkallë 10.

Në rregull, më falni nëse u shmanga pak. (Unë mund të flas duke vrapuar për orë të tëra! LOL). Kthehu pyetja jote

Po… Harrojeni gjatësinë e hapit. Synoni për qarkullim të shpejtë dhe mos harroni të pomponi ato armë! Synoni gjithashtu të mbani orë në këmbë në tokë pas çdo greve për sa më pak kohë të jetë e mundur. Dhe dijeni se gjithçka nën 18 minuta / milje ose është "e shpejtë".

—Përveç kësaj, ecja me forcë është thjesht një formë tjetër ushtrimi që synon të fitojë palestër kardio dhe ndoshta të heqë peshë. Apo jo

Epo, ato gjëra - sa shpejt i arrini ato - kanë të bëjnë me ngritjen e rrahjeve të zemrës suaj. Periudha

Tikeri juaj dhe gjendja juaj aerobike nuk e dinë nga milje kohët, gjatësia e hapit, ose me të vërtetë, madje edhe shkalla e xhiros. E gjitha zien deri sa lart e ngrenë burimin njerëzor dhe për sa kohë.

(Tre deri në katër ditë në javë, për 30-45 minuta në ditë, është një fillim i mirë!)

Shpresoj se kjo të ndihmon.

Dhe tani shko provo atë Power Walk!


fariborzbaghai.org © 2021