pomeranez për të birësuar


përgjigje 1:

Ai Pom i vogël nuk është një televizor apo blender i ri. Ai nuk vjen me një garanci. Në fakt, asnjë kafshë shtëpiake nuk e bën. Ekziston gjithmonë një shans që ju do të keni çështje të trajnimit të vockla pa marrë parasysh se çfarë qen moshe do të adoptoni, dhe ka gjithashtu disa qen të moshuar që nuk do të kenë ndonjë problem përreth shtëpisë.

Ju duhet të shikoni në vetvete dhe të vendosni nëse qeni ia vlen të shpëtohet. Imagjinoni një situatë më të keqe, ku ai ka nevojë për një operacion kirurgjik dhe ka probleme me thyerjen e shtëpisë. A e dëshironi akoma? Nëse nuk jeni në gjendje t'i përgjigjeni po kësaj, ju lutemi mos merrni një qen dhe nxitojeni përsëri në një strehë për kafshë disa javë më vonë.

Nëna ime gjithmonë kishte pomeranezë dhe nëse po mendoni seriozisht për këtë qen, jam i sigurt që e dini se ata janë qen të vegjël të shkëlqyeshëm. Ato nuk janë perfekte, por nëse vendosni të miratoni, pak shpëtim do t'ju paguajë shumë herë.

Thjesht shkoni në këtë me sy të hapur të kuptojë se nuk ka asnjë garanci.përgjigje 2:

Vetëm kini kujdes se Poms mund të jetojnë 12–16 vjeç. Çdo shpëtim me reputacion të kafshëve do ta ketë pasur qenin në një shtëpi strehuese për ta ndihmuar atë të përshtatet në një mjedis tjetër. Atëherë ata normalisht do t'i kontrollojnë veterinerët për ndonjë problem shëndetësor ose probleme dentare. Ata duhet të dinë nëse qeni është i stërvitur me vockla, i mirë me fëmijë apo kafshë të tjera dhe nëse do të kenë nevojë për kujdes mjekësor përgjithmonë. Nëse shpëtimi nuk ka bërë asgjë nga këto, atëherë nuk do të dini se çfarë po merrni. Çdo shpëtim nga i cili kam zakon të adoptoj ka ardhur në shtëpinë time për të siguruar që unë jam i përshtatshëm për qenin e tyre. Isshtë një situatë "kujdes nga blerësi".përgjigje 3:

Nëse tashmë jeni të shqetësuar për kostot mjekësore dhe çështjet e vockla, nuk jeni gati të birësoni ndonjë kafshë. Nga këlyshët te vdekja e kafshës suaj, do të ketë çështje të padukshme mjekësore dhe incidente të vogla. Ju ose jeni të aftë t'i trajtoni ato ngjarje ose nuk jeni.

Sidoqoftë, sapo të adoptoni qenin, mund të merrni sigurim të kafshëve shtëpiake për një çmim mujor.përgjigje 4:

Nëse keni provuar trajnim, duke vizituar një veteriner (ndonjëherë probleme të sjelljes mund të shkaktohen nga çështje mjekësore) dhe të punoni me strehën tuaj, por qeni juaj ende nuk po punon jashtë, mos u përpiqni t'i gjeni një shtëpi të re në shtëpinë tuaj të vetat Fricke përmend që shumë organizata kërkojnë nga ju që t'ua ktheni qenin atyre. Për një qen të shoqëruar mirë, procesi i rregullimit mund të zgjasë, mesatarisht, nga dy javë deri në dy muaj. Për qenin e nën-socializuar mund të duhet deri në një vit ose më shumë për tu mësuar me mjediset e reja, njerëzit dhe rutinën. Shko te Profili im dhe mund të gjesh gjithçka rreth materialit pomeranez atje ...përgjigje 5:

Nëse është nga një grup shpëtimi, ata duhet të jenë plotësisht të hapur për atë që dinë për qentë e kaluar në historinë e vockël dhe historinë e njohur mjekësore, merrni më shumë informacion që nuk doni të pendoheni për vendimin


fariborzbaghai.org © 2021