sistemet më të shtrenjta të kujdesit shëndetësor në botë


përgjigje 1:

Çfarë përfshihet në kostot e kujdesit shëndetësor? Çdo gjë, nga procedurat mjekësore te produktet farmaceutike dhe recetat, si dhe administrata dhe personeli.

10 vendet më të shtrenjta për shëndetësinë në botë:

1. Shtetet e Bashkuara

Shpenzimet shëndetësore në këtë vend për frymë qëndrojnë në 8,713 dollarë. Jetëgjatësia qëndron në 78.8 vjet (i vetmi vend në dhjetë vendet e para që nuk arrin as 80 vjet për jetëgjatësinë) dhe niveli i mbipeshes është 35.3%. Shtetet e Bashkuara kanë më shumë para se shumica e vendeve në këtë botë dhe ato shpenzojnë më shumë para se çdo tjetër në kujdesin shëndetësor. Megjithatë, ka ende njerëz që nuk kanë mbulesë dhe nuk ka kthim më të madh të investimeve këtu se kudo tjetër. Në fakt, është më keq. SHBA ka afërsisht 2.5 mjekë për 1.000 banorë, e cila është një nga më të ultat dhe më të këqijtë në listën e dhjetë më të mirëve. Jo vetëm që na kushton më shumë për të parë mjekun, por duhet të presim më shumë për të gjetur një që është në dispozicion.

2. Zvicra

Zvicra ka një shpenzim për frymë prej 6,325 $ dhe kjo arrin në 11.1% të PBB-së për këtë vend. Shkalla e mbipeshes eshte vetem 10.3% dhe jetegjatesia qendron ne 82.9 vjet. 81% e zviceranëve besojnë se ata janë me shëndet më të mirë me kujdesin e tyre universal shëndetësor. Të paktën, rezultatet janë më të mira. Zviceranët jetojnë më gjatë. Vendi madje ka më shumë infermierë se çdo vend tjetër në botë (17 për 1.000 njerëz të popullsisë) dhe ata kanë 4 mjekë për 1.000 banorë.

3. Norvegjia

Norvegjia ka shpenzime shëndetësore (për frymë) që qëndron në 5,862 dollarë dhe që përfaqëson 8.9% të PBB-së së saj. Jetëgjatësia qëndron në 81.8 vjet mbipesha e reklamave është 10% e popullsisë totale. Ashtu si me shumë vende në botën perëndimore, kujdesi shëndetësor universal është rendi i ditës këtu. Ekziston gjithashtu i njëjti numër i infermierëve (17) dhe mjekëve (4) për 1,000 banorë sikurse për Zvicrën në këtë vend.

4. Hollanda

Shpenzimet shëndetësore këtu qëndrojnë në 5,131 dollarë për frymë dhe kjo është 11.1% e PBB-së. Jetëgjatësia qëndron në 81.4 vjet dhe mbipesha është pak më shumë se 11%. Vetëm 1% e banorëve nuk kanë sigurim shëndetësor në këtë vend. Në të gjithë vendet në OECD, njerëzit mbi moshën 65 vjeç besojnë se ata janë me shëndet të mirë me një normë prej 43.4%. Por, në Hollandë, kjo shifër është shumë më e lartë me 60%.

5. Suedia

Shpenzimet shëndetësore këtu qëndrojnë në 4,904 $ për person në vend (11% të PBB-së). Jetëgjatësia është në moshën 82 vjeç dhe mbipesha qëndron në 11.7% të popullsisë. Suedezët gjithashtu shkojnë te mjeku shumë më pak se çdo vend tjetër në botë (2.9 herë në vit) dhe kjo sepse ata deklarojnë se janë në gjendje të shkëlqyeshme shëndetësore me një normë prej 81% për të gjithë banorët.

6. Gjermania

Shpenzimet shëndetësore këtu qëndrojnë në 4,819 dollarë për frymë dhe arrijnë në 11% të PBB-së (dhe kjo është me 25% të popullsisë së saj mbi 65 vjeç). Pothuajse i gjithë vendi ka mbulim të kujdesit shëndetësor shëndetësor qoftë përmes mjeteve publike ose private (për krahasim në SH.B.A. vetëm 89% e vendit është e mbuluar).

7. Danimarka

Jetëgjatësia këtu qëndron në 80.4 vjet dhe ata shpenzojnë 4,553 dollarë për person në vend (10.4% të PBB-së). Popullsia e saj në plakje në rritje ka të ngjarë të shohë që përqindja e shpenzimeve të kujdesit shëndetësor të rritet në vitet e ardhshme (ata mbi moshën 65 vjeç do të arrijnë në gati një të katërtën e popullsisë në tridhjetë vitet e ardhshme).

8. Austri

Pothuajse i gjithë vendi ka sigurim shëndetësor këtu me 4,553 dollarë amerikanë që shpenzohen për person (10.1% të PBB-së). Këtu ka një jetëgjatësi prej 81.2 vjet.

9. Luksemburgu

Jetëgjatësia këtu qëndron në 81.9%, por mbipesha është në 22.7%. Shpenzimet për kokë banori për kujdesin shëndetësor qëndrojnë në 4,371 $ (762 $ vijnë nga sektori privat, për një banor).

10. Kanada

Kanadaja ka një jetëgjatësi prej 81.5 vjeç. Shpenzon $ 4,351 për kokë banori në kujdesin shëndetësor dhe kjo funksionon në 10.2% të PBB-së. Përqindja mesatare e shpenzimeve si përqindje e PBB-së në OECD qëndron në 8.9%.

Çfarë drejtimi duam të marrim dhe a mund të vazhdojmë të jetojmë në vendet me sistemin më të shtrenjtë të kujdesit shëndetësor në botë? A jemi ende të gatshëm të punojmë gjithë jetën tonë dhe nuk kemi para të mjaftueshme për të bërë kontrolle të rregullta ose për të paguar operacionet?

Megjithatë, ka shumë mënyra inovative për të ulur kostot shëndetësore dhe kështu na mundësojnë të heqim qafe atë shqetësim - Një nga mënyrat më të mira është të zgjedhim Turizmin Mjekësor.

Për të ditur se sa mund të kurseni dhe në cilat vende mund të shkoni -

5 vendet e para për turizmin mjekësor dhe krahasimi i kostos për kursimet

.

Burimi:

10 vendet më të shtrenjta për shëndetësinë në botë


përgjigje 2:

Shtetet e Bashkuara deri tani, me një normë dyfishi të vendeve të tjera të zhvilluara. Zvicra është i vetmi vend afër.

Shpenzimet e konsumit shëndetësor për frymë, dollarë amerikanë, rregulluar PPP, 2017

Shtetet e Bashkuara 10,224 dollarë

Zvicra 8,009 dollarë

Gjermani 5,728 dollarë

Suedi 5,511 dollarë

Austri 5,440 dollarë

Hollandë 5,386 dollarë

Mesatarja e krahasueshme e vendit

5280 dollarë Francë

4,902 dollarë Kanada

4.826 dollarë Belgjikë

4,774 dollarë Japoni

4,717 dollarë Australi

4,543 dollarë Mbretëria e Bashkuar

Burimi:

Analiza e KFF e të dhënave nga Llogaritë Kombëtare të Shpenzimeve të Shëndetit dhe OECD

Dhe fatkeqësisht, kur krahason jetëgjatësinë, vdekshmërinë amtare, vdekshmërinë foshnjore dhe shumë sëmundje, SHBA mbetet prapa të gjitha vendeve të mësipërme.përgjigje 3:

Cili vend ka sistemin më të shtrenjtë të kujdesit shëndetësor?

SHBA.

Qeveritë vlerësojnë fitimin mbi shëndetin. Argumentoni sa të doni .. por kujdesi shëndetësor universal nuk është aq i komplikuar dhe ata lehtë mund ta bëjnë këtë nëse dëshirojnë.

Na vjen keq .. Kujdesi shëndetësor universal është në të vërtetë kaq i komplikuar sa vetëm 22 nga 23 vendet e para në botë e kanë kuptuar atë ... (duke parë SH.B.A.)përgjigje 4:

Në Tokën e Lirëve.

Për t'ju dhënë një ide se sa e shtrenjtë është. Një zonjë më tha se ajo është duke punuar për një kompani të vogël që nuk ofron sigurim shëndetësor dhe burri i saj është i vetëpunësuar. Midis këtij çifti dhe foshnjës së tyre, kostoja premium mujore është $ 2,000.00 në muaj. Kjo është duke supozuar se asgjë nuk u ndodh atyre.

Unë njoh një person tjetër që kishte tre operacione në një vit. Çdo operacion mesatarisht 60k. Pa sigurim, kjo do të ishte 180 mijë nga xhepi. Edhe me sigurime, ajo pagoi më shumë se 6 mijë nga xhepi.

Një qytetar i moshuar më tha se ai e humbi punën në moshën 63 vjeç. Ai nuk ishte ende i kualifikuar për Medicare. Për të shkuar në COBRA, do t'i kushtonte 1,800,00 dollarë në muaj. Ai kaloi gati 2 vjet pa asnjë kujdes shëndetësor. Faleminderit që ai arriti në 65 pa probleme të mëdha shëndetësore.

Ky është një vend me të vërtetë i jashtëzakonshëm kur bëhet fjalë për kujdesin shëndetësor.përgjigje 5:

SH.B.A. Deri më tani më e shtrenjta për ambulancat, dhomat e spitaleve, trajtimin dhe farmaceutikën. I vetmi vend i zhvilluar në botë pa një shërbim shëndetësor kombëtar. I vetmi vend i zhvilluar në botë me falimentim mjekësor. E tmerrshme!përgjigje 6:

SH.B.A. ka kujdesin shëndetësor më të shtrenjtë me një diferencë të gjerë dhe në çdo masë. Ajo që është për të ardhur keq për këtë statistikë, është mbulimi shumë i dobët i popullsisë.

Ka nga ata që janë në krye të shkallës, ata me mbulim të shkëlqyeshëm të sigurimeve, ndërsa në pjesën e poshtme njerëzit që mund të shkojnë vetëm në ER ku nuk mund të refuzohet shërbimi, ose ata që thjesht shkojnë në borxhe dhe falimentim të mundshëm. Në të vërtetë nuk ka asgjë për t'u krenuar për çështjen e sigurimit të kujdesit shëndetësor me disa nivele të drejtësisë për popullatën e tij.përgjigje 7:

Unë do të duhet të them personalisht në përvojën e Amerikës Unë kam qenë në disa vende të tjera dhe kujdesi i tyre "i shtrenjtë" është shumë i përballueshëm nëse nuk bëni shumë para, por në Amerikë edhe nëse bëni një jetë të mirë faturat e shëndetit mund të vlerësohen tipërgjigje 8:

SH.B.A.përgjigje 9:

Unë do të thoja SH.B.A. por pastaj kuptova që ju nuk keni një sistem shëndetësor.përgjigje 10:

Shtetet e Bashkuara kanë kujdesin shëndetësor më të shtrenjtë në botë, me një faktor 2 deri në 3, ndërsa kanë kujdesin shëndetësor më të keq në botën e zhvilluar, rezultatet më të këqija mjekësore në botë dhe qasjen më të keqe në kujdesin mjekësor në botë .


fariborzbaghai.org © 2021