qumësht pa sheqer të shtuar


përgjigje 1:

Si e përkufizoni më të shëndetshëm, i dashur?

Nuk dua ta bëj shumë teknike. Pra, më lejoni të jem gjenerik për njerëzit e thjeshtë.

Qumështi në vetvete konsiderohet i shëndetshëm pasi përmban një pjesë të madhe të proteinave lehtësisht të tretshme, yndyrë me disa acide yndyrore thelbësore dhe disa vitamina të tretshme në yndyrë. Nuk është e sigurt të konsumoni qumësht të freskët (për shkak të mikroflorës së qenësishme plus që mban cilësinë), dhe për këtë arsye trajtohet me nxehtësi. Por, ngrohja kompromenton disa nga lëndët ushqyese të brishta në të. Megjithatë qumështi i pasterizuar / i trajtuar ultra-nxehtësisht është ende një pije e shëndetshme. Obez, mbipesha zakonisht shmang pjesën e dhjamit dhe pinë qumësht të skremuar.

Sheqeri është thjesht kalori. Pra, nëse jeni nën peshë, sheqeri i shtuar është një rast i mirë për konsum kalori pa probleme. Nëse jeni me peshë normale ose mbipeshë, atëherë sheqeri nuk është domosdoshmërisht një shtesë e mirëpritur. Por, zakonisht qumështi i thjeshtë ka shije të butë ose mund të ketë pak aromë 'të gatuar'. Pra, shumë preferojnë të shtojnë sheqer ose ndonjë pluhur të malted (Boost, Bournvita, etj.).

Pra, nëse shtimi i sheqerit është i shëndetshëm apo jo, varet nga marrja përndryshe e kalorive, stili i jetës dhe BMI aktuale.

Shpresoj, kjo të ndihmon!përgjigje 2:

Tradicionalisht qumështi konsiderohet i shëndetshëm, por lloji A1 është inflamator. Jo i shëndetshëm nëse jeni intolerant ndaj laktozës, ka shumë njerëz që janë intolerantë ndaj laktozës. Shumë qumësht nuk është i mirë për shkak të hormoneve të rritjes së gjedhit të pranishëm.

Qumështi i papërpunuar është i mirë nëse jeni i sigurt për pastërtinë. Por nuk mund të tregtohet lehtë. Sipas Ayurvedics, përzierja e qumështit nga lopët nuk është e mirë, ju duhet të keni qumësht nga një lopë në të njëjtën kohë; përsëri jo praktike në botën e sotme.

Sheqeri është inflamator, gjithsesi e përmirëson shijen. Qumështi i skremuar, në kundërshtim me këshillën popullore, është një lloj helmi, rrit mbipesha dhe sëmundjet e zemrës. (Vitamina D3, K2 dhe CLA të gjitha që mbrojnë zemrën janë në yndyrë.) Keni qumësht nga lopët e ushqyera me bar, shtoni pak shafran i Indisë për të zvogëluar inflamacionin.përgjigje 3:

Në Indi qumështi konsumohet shumë i nxehtë me sheqer khand bura që është i ëmbël. Madje edhe keser dhe fruta të thata u shtuan në të.

Tani i gjithë vendi është ose diabetik ose para-diabetik - sheqeri është një ndikim dhe duhet të shmanget nga diabeitik dhe prediabeitic.

Qumështi i ngrohtë i ëmbël ishte konsumuar pas punës fizike ose ushtrimit, tani asnjë punë fizike ose ushtrim.

Dhe po shkojmë drejt një teorie se qumështi nuk është ushqim natyral dhe nuk duhet të konsumohet


fariborzbaghai.org © 2021