yams koreane


përgjigje 1:

Hardshtë e vështirë të përgjigjesh.

Yams ka fibra të mira dhe e bëjnë kolesterolin në trup më të ulët.

Sidoqoftë shkalla e GI është e lartë dhe ka kalori të larta. Nëse dikush që ka diabet, nuk rekomandohet të hajë.

Me përjashtim të nivelit të GI dhe kalorive, Yams përmban shumë minerale të mira, të cilat janë vitamina D, vitamina C, antocianina, acide klorogjenike, etj.

Lëkura ka më shumë minerale prandaj rekomandohet të hahet me lëkurë. Gjithashtu ndihmon në uljen e shkallës së GI.


fariborzbaghai.org © 2021