është kuskusi më i shëndetshëm se orizi


përgjigje 1:

Kuskusi është një makarona e vogël, e grimcuar, e bërë nga mielli i bollgur dhe përmban gluten.

Basmati është pa gluten dhe me pak yndyrë. Përmban të tetë aminoacidet thelbësore, acid folik, dhe është shumë i ulët në natrium dhe nuk ka kolesterol.

Kur bëhet fjalë për GI (Indeksi Glicemik),

oriz basmati

ka një GI më të ulët se orizi i zakonshëm, dmth 67 kundrejt 89, gjë që mund ta bëjë atë një zgjedhje më të mirë nëse jeni duke u përpjekur të humbni ose të mbani një peshë të shëndetshme.


fariborzbaghai.org © 2021