speca të paligjshëm


përgjigje 1:

Statusi juaj mjekësor, përveç nëse shprehet shprehimisht në rendin e ushqimit, nuk është biznes i askujt.

Ditën tjetër kishim të dashurën e njerkut tim dhe babai i njerkut tim i ofroi asaj një copë ushqim, më specifikisht "vera Thai". Sikur të mos e kishte bërë këtë, njerku im do ta kishte bërë atë. Nuk ka diçka të tillë si vera Thai, asaj iu dha një gllënjkë salcë peshku me djegës sysh të shpendëve Thai. Spshtë pikante, por jo shumë pikante. Meqenëse ajo kishte informuar paraprakisht se mund të hante pak pikante, por jo shumë. Gruaja ime fillimisht planifikoi të gatuante një pjatë tradicionale Thai Isan, por pasi e mësoi këtë ajo vendosi të gatuajë shumë më butë Khao Phad (oriz të skuqur) në vend.

Kur kemi miq gjatë gjithë kohës, i informojmë ata rreth erëzave të ushqimit. Dhe edhe atëherë nganjëherë gjërat shkojnë keq, njerëzit mbivlerësojnë aftësinë e tyre për të ngrënë me erëza dhe përfundojnë me dhimbje stomaku ose fund të lënduar mëngjesin tjetër. Ne sigurohemi që të kemi pjata jo pikante kur miqtë ose të afërmit vijnë kur jemi të pasigurt për erëzat.

Kjo më sjell tek piperi fantazmë. Nëse dikush në shtëpi private krijon një pjatë me piper fantazmë dhe nuk më informon, unë do të tërbohem dhe madje mund t'i japë fund miqësisë. Nëse jam duke darkuar jashtë, nuk do të jem i sigurt, por sigurohuni që të mos ktheheni më kurrë dhe të informoni me mirësi të tjerët për të shmangur atë vend. Unë dua të di se sa erëza është një pjatë para se të marr një pickim.

Arsyeja: djegësit e syve të shpendëve që hamë tipikisht kanë një shkallë Scoville prej maksimum 250,000. Një xholokia Bhut, piper fantazmë, ka mbi 1.000.000. Kjo është katër herë më pikante. Për të dhënë një tregues të pikantësisë, një spec Cayenne mat 50,000 dhe një Jalapeño 10,000. Nuk ka kënaqësi t’i japësh dikujt një pjatë me piper fantazmë, përveç nëse informon paraprakisht. Farshtë shumë pikante, edhe nëse dikush ha shpesh pjata pikante. Unë kam parë gruan time që kthente Som Tam në kuzhinë sepse ishte shumë djegëse, dhe kjo bazohej në syrin e shpendëve Thai, jo në specin fantazmë. Gruaja ime ha me erëza, madje edhe për tajlandezët.

Nëse keni një gjendje mjekësore, informoni të tjerët për këtë. Nëse jo, ju ende keni të drejtë të dini për erëzat. E dashura ime e thjeshtrave dinte për ushqim pikant, ne e informuam atë para se ta ftonim për darkë. Nëse njerëzit nuk kujdesen për këtë, më mirë lëri ata të qëndrojnë vetëm.përgjigje 2:

Illegalshtë e paligjshme për cilindo që të vendosë diçka në ushqimin tuaj që do t'ju shkaktonte dëm ose shqetësim pa e ditur ju se mund, ushqim apo jo. Me speca ekstremë, restorantet ligjërisht duhet t'i tregojnë konsumatorit rrezikun nga ngrënia e tij. Disa njerëz shkojnë në spital pasi kanë ngrënë një Ghost Peppers. Dikush që pa ngrënë ka ngrënë një spec specie pasi i është thënë nga mjeku i tyre për të qëndruar larg gjërave pikante, mund të padisë personin përgjegjës për mbjelljen e tij në ushqim. Në varësi të vendit ku jeton, mund të jesh në gjendje të ngresh padi penale kundër dikujt që shkel urdhrat e mjekëve. Nëse dikush shkon në spital pasi pa e ditur një Ghost Pepper, ata mund të paraqesin akuza penale përveç padisë. Në shumë vende, është shkelje federale të vendosësh gjëra në ushqimin e dikujt pa dijeninë dhe pëlqimin e tij.


fariborzbaghai.org © 2021