duke përqafuar dyshekun


përgjigje 1:

Diskutimi i vlerës relative të përqafimeve- dhe roli i tyre në teorinë e atashimit sjell kujtime nga eksperimentet e famshme të "dashurisë" të kryera në Universitetin e Wisconsin nga psikologu Harry Harlow në vitet 1960. Eksperimentet e tij përfshinin majmunë rezus dhe reagimet e tyre të ndryshme ndaj formave të ndryshme të figurave të lidhjes (nënat zëvendësuese të rrobave, nënat zëvendësuese me rrjetë teli, nënat e vërteta dhe aspak nënat).

Një jastëk, për shembull, është një njeri zëvendësues. Duke përdorur njohuritë e Harlow, është më mirë sesa pa jastëk dhe plotëson disa nevoja të thella njerëzore rreth lidhjes. Megjithatë, ende nuk është një qenie njerëzore. Dhe, me sa di unë, kimikatet si oksitocina, PEA dhe norepinefrina nuk stimulohen nga jo-objekte. Kërkohet prania e një personi të vërtetë.

Gjithashtu mungon "reagimi" i personit real. Një jastëk nuk mund t’ju ​​kthejë buzëqeshjen, t’ju ​​ngushëllojë, t’ju ​​mbrojë. Në eksperimentet e majmunëve të Harlow, subjektet me vetëm një figurë lidhëse surrogate me rrjetë teli të mbuluar nuk kishin hire shoqërore, besim dhe aftësi për të hequr "figurën e nënës".

Në të vërtetë ka disa nevoja rudimentare që plotësohen një jastëk ose dyshek. Por asgjë nuk është shumë si e vërteta.përgjigje 2:

Epo, problemi me përqafimin e një jastëku ose një çarçafi është se këto objekte mund të mos jenë aq higjenike sa mund të mendoni. Me përfshirjen e mundshme të lehjeve të kafshëve shtëpiake dhe / ose gabimeve të adoleshentëve, të tilla si marimangat, rriqrat ose morrat, kontakti me një person njerëzor, mundësisht i bindjes seksuale sipas zgjedhjes suaj, do të ofrojë përfitime më të mëdha. Sigurisht, ekziston një vijë e hollë midis përqafimit dhe mundësisë së brinjëve të çara, kështu që sasia e presionit të ushtruar duhet të monitorohet gjatë gjithë kohës. Më besoni, shumë më tepër endorfinë do të lirohen nga kontakti njerëzor. Në një majë, ju mund të jeni në gjendje të zëvendësoni një qen ose një mace, mundësisht tuajin.


fariborzbaghai.org © 2021