Heqja dorë nga sigurimi shëndetësor gatech


përgjigje 1:

Bërja e një MS në Georgia Tech si një student ndërkombëtar është me të vërtetë e shtrenjtë. Ju do të duhet të paguani shkollim shtetëror. Shkalla aktuale është dhënë më poshtë:

(Shkolla: 14,284 dollarë)

Përveç kësaj, ju do të duhet të paguani për sigurimin e detyrueshëm shëndetësor dhe një tarifë ndërkombëtare të studentit:

(Sigurimi i detyrueshëm shëndetësor: 862 dollarë (vjeshtë), 1,207 dollarë (pranverë, verë)

Shtesë për studentët e diplomuar përfshijnë:

E gjithë kjo shton një shumë të konsiderueshme mbi 35,000 dollarë në vit. Por ka shumë mënyra me të cilat mund të zvogëlohen kostot, nga të cilat disa renditen më poshtë:

  • Qëndroni jashtë kampusit: Ju mund të gjeni apartamente shumë më të lira jashtë kampusit të cilat mund t'i ndani me studentë të tjerë. Kjo ul ndjeshëm koston.
  • Ju mund të zgjidhni opsionin e Tezës për diplomën tuaj MS: Georgia Tech mund t'ju japë një heqje të tarifës sapo të gjeni një profesor për të punuar nën të.
  • Bëni praktikë ose bashkëpunim
  • Merrni pozicionet GTA / GRA
  • Gatuajeni ushqimin tuaj në vend që të zgjidhni planet e vaktit.

Edhe pse kostot e përgjithshme të marrjes së një diplome këtu në Tech mund të jenë të mëdha, ka shumë mënyra me të cilat ju mund ta tejkaloni atë. Por, koha juaj këtu do të jetë e vlefshme.

Referencat:

  • http://www.bursar.gatech.edu/student/tuition/FY_2019/FY19-all_fees.pdf
  • https://www.finaid.gatech.edu/current-cost-overview

fariborzbaghai.org © 2021