përfitimet shëndetësore të kërpudhave enoki


përgjigje 1:

Së shpejti, kërpudhat enoki (kërpudhat me gjilpërë AKA) përmbajnë sasi të lartë të chitosan, e cila është një lloj fibra që parandalon thithjen e lëndëve ushqyese. Në të vërtetë është një analog i kërpudhave të biopolimerit të kitinës i cili është i pranishëm në indet më të ulëta të kafshëve. Mbron kërpudhat nga tretja.

Kjo pronë e chitosan përdoret për dieta të ndryshme që përfshijnë ngrënien e shumë këtyre mushromave, duke mos u ndjerë kështu të uritur dhe, nga ana tjetër, duke mos marrë asnjë kalori.

Justshtë vetëm një nga fibrat e patretshme të pranishme në dietën tonë ditore. Normalisht, ne konsumojmë shumë celulozë dhe fibra të tjera të pranishme në fruta dhe perime. Ata kanë një rol të rëndësishëm fiziologjik në mbajtjen e një lëvizje normale të zorrëve dhe thithjen normale të yndyrës. Gjithashtu, ato janë të rëndësishme për lëvizjen rrethore të acideve biliare.

Vetëm për një shembull të një efekti të ngjashëm: provoni të hani një lëvore bananeje. Përmban shumë fibra dhe gjithashtu do të shuhet i patretur. Sigurisht, ashtu si kur hani kërpudha me gjilpërë, nuk do të merrni shumë kalori ose lëndë ushqyese nga një lëvore bananeje.përgjigje 2:

Përgjigje: 1. Së shpejti, kërpudhat enoki (kërpudhat me gjilpërë AKA) përmbajnë sasi të lartë të chitosan, e cila është një lloj fibra që parandalon thithjen e lëndëve ushqyese. Në të vërtetë është një analog i kërpudhave të biopolimerit të kitinës i cili është i pranishëm në indet më të ulëta të kafshëve. Mbron kërpudhat nga tretja.përgjigje 3:

Chitosan, është një polisakarid linear dhe është i patretshëm.

Chitin (Ki tan) gjendet në karkaleca dhe lëvore. Alsoshtë gjithashtu pjesë e arsyes se kërpudhave të caktuara shijojnë si prodhimet e detit. Chitosan është Chitin + një akalinë.

Kërpudhat me gjilpërë aka Enoki, Lion's Mane dhe kërpudha të tjera me shije të detit kanë nivele më të larta të chitin… Chitin shpesh vihet në dispozicion për përdorimin tonë përmes nxjerrjes së ujit të nxehtë ... një supë ose çaj :)

Chitosan përdoret komercialisht, në vetëm një lloj aplikimi, për të mbrojtur farat nga kalbja në fushë. Një shtresë farë.përgjigje 4:

Flisni për veten tuaj, unë dua hala.


fariborzbaghai.org © 2021