mundësia e defekteve të lindjes nga bashkërindja


përgjigje 1:

Kushërinjtë janë martuar në të gjitha kulturat dhe kohërat në të gjithë botën. Pavarësisht nga shoqëria jonë që tani bërtet "inçest" në aluzion për çdo lidhje familjare, mund të jetë oh, kaq e largët, martesa me kushërinj është e ligjshme në shumicën e vendeve dhe për një arsye.

Çështjet gjenetike me të cilat mund të përballen fëmijët "e lindur" rrjedhin nga fakti se pishinat gjenitale të prindërve të tyre janë shumë të ngjashme, duke rritur shanset që defektet të shfaqen sepse nuk mund të ketë kromozom të shëndetshëm as në anën e prindit tjetër. Vëllai dhe motra ndajnë gjenet e prindërve të tyre, kromozomet e tyre janë shumë të ngjashme, prandaj ka shumë kuptim që t’i kërkojmë të mos kenë fëmijë së bashku. Kushërinjtë kanë vetëm një çift gjyshërish të përbashkët, gjë që e bën shumë të vështirë që një gjeneratë të pësojë ndonjë ndikim të madh të "bashkëveprimit". Nëse vazhdoni të kryqëzoni kushëririn me kushëririn në të njëjtën familje, brez pas brezi, është çështje tjetër.

Tani shoqja juaj po sjell një grup krejt të ri gjenesh në marrëdhëniet me burrin e saj. Pra, çfarëdo shanse të rritura që burri i saj mund të ketë për shkak të trashëgimisë së tij do të "ujitet" më tej kur bëhet fjalë për fëmijët e tyre.përgjigje 2:

Njësoj si kushdo tjetër.

Ndërlidhja “ndërtohet” ndër breza, por gjithashtu rivendoset nga pikëpamja gjenetike në një gjeneratë të vetme me çiftimin e dy individëve pa lidhje. Në gjitarët, mund të ketë gjithashtu një efekt nënës, pasi shtatzënia e nënës është kaq e rëndësishme (heteroza e nënës). Nga ana tjetër, nuk ka asnjë provë që ka një efekt atëëror.

Çfarë është bashkëlidhja?

Në çdo rast, përtej pyetjes akademike, ka këshilltarë gjenetikë për të ndihmuar në adresimin e çështjeve specifike reale. Edhe një martesë e parë bashkëshortore nuk duhet të jetë problematike nëse të dy palët e familjes nuk kanë një histori familjare të së njëjtës sëmundje gjenetike.

Ku mund ta gjej renditjen e plotë të gjenomit në SH.B.A. për të parë nëse martesa me kushëririn tim të parë është mjaft e sigurt?përgjigje 3:

Duke supozuar se ajo nuk është vetë e lidhur në asnjë mënyrë e qartë me burrin e saj, shanset nuk janë më të mëdha se për asnjë prind. Ndërprerja nuk shkakton * gjene jonormale, por rrit rrezikun që prindërit të ndajnë disa nga të njëjtat gjene anormale recesive, dhe kështu të dy gjeneve anormale recesive që kombinohen në pasardhës për të shkaktuar sëmundje. Por nëse shoqja juaj dhe i fejuari i saj nuk janë të lidhur vetë, ata nuk kanë më shumë gjasa të ndajnë të njëjtat gjene recesive sesa çdo dy njerëz.përgjigje 4:

Frika nga martesa e kushërinjve të parë vjen nga situata kur kishte disa raste të martesave familjare që prodhuan fëmijë me defekte të lindjes. Shumë vite më parë, kur njerëzit jetonin më afër se udhëtimi ishte kaq i vështirë, familjet martoheshin më shpesh. Kjo ndërthurje e shpeshtë shfaqet në defekte të lindjes ose defekte mendore. Për shkak se zakoni nuk është aq i përhapur tani, ka shumë më pak probleme me të. Nëse ajo është normale dhe ai është normal dhe nuk ka vëllezër e motra me probleme, shansi i tyre për të pasur një fëmijë normal është mjaft i lartë.përgjigje 5:

Ndërsa rregullat e bashkëshortësisë shkojnë, nuk ka shumë shqetësime. Mendoni për këtë. Para vitit 1850 e vetmja kohë kur mund të kërkonit një bashkëshort ishte aq sa mund të ecnit në gjysmë dite. Atëherë duhej të ktheheshe që të mos vdisje. Tani dy breza të kësaj… dhe ju keni disa çështje serioze. Por nëse do të kishte ndonjë për t'u parë ... ato do të kishin qenë të dukshme tek ai. Nëse nuk janë, atëherë përhapja gjenetike e mëvonshme që do të ndodhë kur ata të kenë fëmijë do ta bëjë gjithçka mirë. Këto gjene quhen recesive për një arsye.përgjigje 6:

Në të vërtetë, nëse do të mbarështonit misër, do të krijonit dy lloje të racave të natyrës dhe më pas do t'i kryqëzonit ato. Brendimi i brendshëm heq shumë gjene të dëmshme dhe kur kombinoni rezultatet, ju përfundoni me një larmi të fortë.

Por këta janë njerëz. Nëse djali nuk po tregon probleme dhe ai nuk është i lidhur me shokun tuaj, nuk ka asnjë arsye të mendoni se ata kanë më shumë rreziqe se kushdo tjetër.

Merrni parasysh biznesin tuaj dhe lini zogjtë e dashur vetëm.përgjigje 7:

Teknikisht, ky njeri nuk është i racës. Rrjedha është aty ku keni prindër babanë / vajzën, vëllain / motrën ose axhën / mbesën. Ai vetë kishte një rrezik pak të ngritur të defekteve të lindjes. Nëse martesat me kushërinjtë e parë do të ishin të zakonshme në familjen e tij, rreziku për të do të ishte akoma më i lartë. Sidoqoftë, ndërsa ai po martohet me dikë që nuk ka lidhje, rreziku do të kthehet në nivelet normale për fëmijët e tyre.përgjigje 8:

I fejuari juaj miq ka dy herë më shumë gjasa të trashëgojë çdo çrregullim gjenetik që kanë të afërmit e tij të ngushtë. Por ai gjithashtu ka dy herë më shumë gjasa të trashëgojë gjenet "e mira". Të tilla si një predispozitë gjenetike për një bark të sheshtë ose një inteligjencë të lartë Gjëja kryesore është të dini historinë e shëndetit tuaj familjar.përgjigje 9:

Martesat me kushërinjtë e parë janë të ligjshme në Mbretërinë e Bashkuar. Nuk ka asnjë rrezik.


fariborzbaghai.org © 2021