telefona kanali


përgjigje 1:

Përdorur siç duhet, IEM mund të kenë përfitime shëndetësore të dëgjimit. Sidoqoftë, kjo varet nga sjellja e përdoruesit, si dhe nga dizajni i duhur i produktit. Nëse IEM mund të arrijë një vulë të plotë të kanalit të veshit, ai do të izolojë veshin nga tingulli i jashtëm. IEM akrilike zakonisht arrijnë 20-25 dB, ndërsa IEM silikoni mund të arrijë 37 dB të izolimit me brez të gjerë. Në zvogëlimin e tingullit të padëshiruar ("zhurma"), përdoruesi mund të dëgjojë më qartë përzierjen e IEM ("sinjalit"). Kjo i mundëson përdoruesit të monitorojë në nivele më të ulëta dhe më të sigurta.

Kërkimet në Venderbilt U. me muzikantë profesionistë treguan se, pa udhëzime, muzikantët do t'i kthejnë IEM-et e tyre në të njëjtin nivel që përdoren për pykat e dyshemesë. Në këtë rast, nuk ka asnjë përfitim shëndetësor.

Sidoqoftë, kur udhëzohen të përfitojnë nga izolimi duke u përpjekur të kthejnë IEM-et e tyre, shumica e muzikantëve mund të arrijnë nivele dukshëm më të ulëta ndërsa dëgjojnë ende qartë përzierjen e tyre.

Një pikë e fundit: commonshtë e zakonshme të shohësh muzikantë që interpretojnë me një kufje brenda dhe me një të hequr. Kjo është një praktikë e rrezikshme dhe duhet të shmanget me çdo kusht. Një vesh është i pambrojtur, ndërsa tjetri do të duhet të kthehet për shkak të humbjes së efektit të okluzionit, duke e bërë lartësinë e perceptuar të IEM të jetë 6 dB më e ulët.përgjigje 2:

Askush përveç nëse ju ose dikush aksidentalisht ngrini volumin në nivele vërtet të larta. Për shkak të izolimit të tyre të mirë, ju do të dëgjoni me vëllime më të ulëta se zakonisht, gjë që është e mirë për veshët tuaj.


fariborzbaghai.org © 2021