çlirimtare e bebeve


përgjigje 1:

Ta themi thjesht, personi që sjell foshnje quhet Nënë. Seriozisht, sidoqoftë. Ajo bën të gjithë punën e vështirë, dhe teknikisht mund ta bëjë atë vetëm. Akoma, supozoj se po pyetni për njerëzit që mund ta ndihmojnë.

Kjo zakonisht bëhet nga një mjek (mund të jeni duke menduar për një OB / Gyn), një infermiere ose një mami. Gruaja ime është një doula, ose shoqëruese e lindjes. Ajo nuk i lind foshnjat, por ndihmon nënën dhe babanë të punojnë së bashku përmes punës dhe lindjes. Megjithatë, nëse askush nga këta njerëz të mirë nuk është i dobishëm, kjo varet nga nëna, plus kushdo përreth që është i gatshëm të ndihmojë. Mund të jesh edhe ti!përgjigje 2:

Në pjesën më të madhe të botës, mamitë lehtësojnë lindjen dhe lindjen. Obstetëristët gjithashtu lehtësojnë lindjet por janë ekspertë në shtatzënitë me rrezik të lartë. Rekomandimet ndërkombëtare këshillojnë që gratë dhe foshnjat e shëndetshme duhet të ndiqen nga mamitë e trajnuara (rezultatet janë më të mira për nënat dhe foshnjat, si dhe kursime të konsiderueshme të kostove për shërbimet e kujdesit shëndetësor).përgjigje 3:

Zakonisht një obstetër ose një mami do të sigurojë kujdesin mjekësor për nënën gjatë shtatzënisë së saj dhe të jetë i pranishëm në lindje.përgjigje 4:

Vërtetë ?! Anshtë një obstetër ... Kjo pyetje me të vërtetë duhej të ishte google. Sinqerisht duhet të ishte.përgjigje 5:

Obstetërët, megjithëse nëse lindja po shkon mirë, zakonisht janë mamitë, të cilat nuk janë mjekë, por shumë të kualifikuar dhe zakonisht të shkëlqyeshme.përgjigje 6:

Një obstetër është një mjek i specializuar në shtatzëni, lindje dhe sistemin riprodhues të një gruaje. Edhe pse mjekë të tjerë mund të lindin foshnje, shumë gra vizitojnë një obstetër, i quajtur gjithashtu OB / GYN.përgjigje 7:

obstetrik dhe gjinekolog është fushë obstetër është mjeku që jep gjinekologji është vendi ku mjeku bën operacion në pjesët femërore, gjithçka përveç lindjespërgjigje 8:

edhe këtu në Indi edhe një dërgesë taksi MBBS sjell me kusht që ai të ketë 3 vjet përvojë në departamentet e obstetrikës dhe kompetent dhe të ketë një strukturë sterile për një dërgesë ..përgjigje 9:

MD-të që specializohen në Obstetrikë dhe Gjinekologji (OB / GYNs) janë përgjithësisht ata që janë më të përfshirë në procesin e lindjes.

Ju gjithashtu mund të konsultoheni me një Mami të Çertifikuar.përgjigje 10:

Një mjek obstetër sjell foshnje në SH.B.A. Këta mjekë janë gjithashtu gjinekologë dhe referohen si mjekë Ob / gjinek.


fariborzbaghai.org © 2021