vëmendja e kundërt


përgjigje 1:

Sepse fatkeqësisht si njerëz disa ose shumica e njerëzve (jo të gjithë) e duan vëmendjen. Pavarësisht nëse është pozitive apo negative, ju kërkoni ose ju pëlqen vëmendja që merrni nga një person tjetër. Tani në kuptimin e seksit të kundërt që ju tërheq vëmendjen, mendoj se çdo person do ta donte atë, për sa kohë që ju nuk e lini atë të shkojë në kokën tuaj dhe ose të veproni sipas tij.

Alwaysshtë gjithmonë mirë të merrni një kompliment dhe të dini se njerëzit e tjerë përveç personit me të cilin jeni, mendojnë se jeni tërheqës. Dhe nuk ka asgjë të keqe me këtë. Whenshtë kur ju kërkoni atë vëmendje dhe ia fshehni partnerit tuaj që tashmë po ju kushton shumë vëmendje, ajo bëhet problem.

Tërheqja e vëmendjes është mirë. K SERKIMI nuk është. Kjo do të thotë që ju mund të jeni të pasigurt ose të jeni rritur të pasigurt dhe vëmendja tani është ajo që ju bën të ndiheni më mirë. Ose mund të nënkuptojë se jeni plot vetvete dhe thjesht doni vëmendjen nga çdokush, pavarësisht nëse jeni në një lidhje, beqare apo merrni gjithë vëmendjen në botë. Ky është një problem personal.

Por gjithashtu në një marrëdhënie "normale", ky është një problem i mundshëm që garantoj se partneri juaj nuk do ta donte. E gjithë çështja e të qenit në një marrëdhënie të përkushtuar ose martesë është fjala kryesore E SHKURTUAR, nëse jeni i përkushtuar dhe i sinqertë me personin me të cilin jeni, atëherë ato duhet të jenë mjaft të mira për ju dhe çdo dhe gjithë vëmendja tjetër duhet të jetë një kompliment dhe JO diçka që ju kërkoni.

Ju jeni në një marrëdhënie të mirë dhe tashmë keni mjaft vëmendje, kjo duhet të jetë mirë për shumicën e njerëzve. Por nëse nuk jeni mirë me të dhe dëshironi më shumë, atëherë do të shikoja thellë brenda dhe do të kuptoja pse kjo është, mbase pyesni një terapist nëse kjo do të thotë diçka dhe gjeni rrënjën e asaj që ju shtyn të ndiheni ashtu.përgjigje 2:

Dikur ishte bërë një eksperiment mbi macet për të përcaktuar saktësisht se sa thellë do të shkonte instinkti i tyre për të gjuajtur.

Macja u vendos në një kafaz plot minj - më shumë minj se sa mund të kapte brenda një dite. Në fillim, ekzistonte një furi e ndjekjes, shkëmbimit, vrasjes dhe ngrënies së minjve, por më në fund macja ndaloi të hante minjtë dhe në vend të kësaj thjesht do t'i ndiqte dhe do t'i vriste, duke lënë trupat e tyre të pajetë në dyshemenë e kafazit, siç nuk janë zakonet e maceve. bëj Shpejt macja u lodh dhe pushoi së ndjekuri minjtë fare dhe në vend të kësaj u ul në një cep të kafazit dhe i shikonte ata. Për orë të tëra macja ulej dhe shikonte se si minjtë rrotulloheshin rreth kafazit.

Ajo që eksperimenti me macen u mësoi biologëve është se instikti për të gjuajtur i shërben një qëllimi - për të ushqyer macen - por që ajo shkon shumë më thellë dhe se edhe kur nuk ka më asnjë qëllim në gjueti, dëshira për të gjuajtur kurrë nuk zhduket plotësisht.

Duket se të gjitha kafshët, përfshirë njerëzit, shfaqin sjellje që janë krijuar për t'i shërbyer një qëllimi, por nuk zhduken plotësisht edhe kur të arrihet ai qëllim biologjik. Quiteshtë mjaft e mundshme që prirja njerëzore për të flirtuar edhe kur është në një marrëdhënie reciprokisht të kënaqshme me një qëllim tjetër është thjesht gjendja përfundimtare e instinktit tonë të çiftëzimit. Nuk është një sinjal që ne jemi në asnjë mënyrë të pakënaqur, por thjesht një shprehje e një instinkti biologjik të rrënjosur thellë, i krijuar për t'i shërbyer një qëllimi që vazhdon edhe kur ai qëllim është shërbyer tashmë.

Studime të tjera të sjelljes njerëzore kanë dalë me shpjegime të tjera pse njerëzit vazhdojnë të angazhohen me të tjerët edhe kur janë çiftuar me përkushtim. Burrat janë gjetur të prodhojnë testosteron shtesë në përgjigje të të dy partnerëve të rinj si dhe aromës së meshkujve të tjerë tek partnerët e tyre ekzistues. Disa propozojnë që ky reagim të jetë përshtatës tek meshkujt njerëzorë të evoluar për të konkurruar seksualisht në vend të shoqërisë për riprodhim. E thënë më thjesht, kur njerëzit nuk ishin monogamë, një mashkull që reagoi në këtë mënyrë do të ishte më mirë të ishte në gjendje të mbarste një femër sesa një testosteroni i së cilës nuk u rrit në përgjigje të pranisë së partnerëve dhe konkurrentëve të tjerë seksualë.

Disa teori të seksualitetit femëror njerëzor gjithashtu sugjerojnë që tendenca për të angazhuar partnerë të tjerë edhe kur janë në një marrëdhënie të kënaqshme mund të rrënjoset në jo monogaminë biologjike. Konsideroni se femrat kanë tendencë të jenë më të zëshme se meshkujt gjatë seksit dhe se femrat, ndryshe nga meshkujt, janë shumëzuar orgazmike pa një periudhë të domosdoshme zjarrduruese. Vokalizimi i femrave gjatë seksit u njofton meshkujve të tjerë se ajo është e pranueshme dhe e zgjon partnerin e saj (burrat zakonisht janë më të përgjegjshëm ndaj seksit të zhurmshëm sesa gratë). Të marra së bashku, këto tipare seksuale të një femre njerëzore sugjerojnë që trupi i saj evoluoi për tu çiftuar me disa meshkuj në një seancë të vetme. Kjo teori mbështetet më tej nga forma e penisit njerëzor që i ngjan një kumarxhi dhe është i përshtatshëm në mënyrë unike për heqjen e spermës ekzistuese nga vagina gjatë marrëdhënieve seksuale.

Për shkak se qeniet njerëzore janë kaq komplekse dhe është përgjithësisht e pamundur ose shoqërisht e papranueshme për t'i studiuar ato në mjedise të kontrolluara eksperimentale, ne kurrë nuk do ta dimë me siguri pse bëjmë shumë gjëra që bëjmë. Përzierja e vështirësisë në studimin e sjelljes njerëzore është vështirësia në ndarjen e lindur nga e mësuara, dhe biologjike nga kulturore. Mbi të janë vetëm disa teori se pse njerëzit mund të vazhdojnë të kërkojnë vëmendje romantike ose seksuale nga të tjerët edhe pse ata janë të përkushtuar në një marrëdhënie.

-.

Burimet:

Agresion, nga Konrad Lorenz Sex at Dawn, nga Christopher Ryan dhe Cacilda Jetha Dokumentarë të ndryshëm mbi Seksualitetin Njerëzor (referencat do të shtohen më vonë)përgjigje 3:

Supozimi im do të ishte dashuria ndaj vetvetes ... Nëse kërkoni vëmendjen nga kudo, zakonisht është diçka e brendshme ... Diçka që ju ka marrë malli të merrni si fëmijë .. Ndoshta mungesa e vëmendjes nga familja juaj? Ndoshta vetëvlerësim i ulët, ndoshta vetëbesim i ulët, pa dashuri për veten, pa respekt për veten.

Bëni një listë longgggg për veten tuaj ... Shkruani atë që doni për veten tuaj ... Shikoni nëse ju mungon të doni vetveten .. Kjo listë duhet të jetë e pafund! Unë do të mund të dilja vetëm me pëlqen flokët e mi dhe më pëlqen sa i mirë jam me të tjerët ... Gërmoni më thellë ...! U duhet të mësoni se jeni jashtëzakonisht të shkëlqyeshëm pa e treguar askush tjetër.

A jeni rehat në lëkurën tuaj dhe vetëm me veten me mendimet tuaja? Nëse i dashuri yt do të të linte sot, a do ta duash akoma veten dhe të jesh në rregull duke qenë vetëm apo do të duhej të kërkoje një tjetër të dashur?përgjigje 4:

Vetëm sepse ndihet mirë. Që dikush të shikojë, të buzëqeshë, mbase të thotë hi, kjo tregon se jemi akoma gjallë. Kjo vlen edhe për anën tjetër, shikimi, buzëqeshja ose vlerësimi i mënyrës se si duket dikush është thjesht një nxitim i përkohshëm. Forgottenshtë harruar për 3 minuta. Më shpesh është e pafajshme por ndoshta akoma nuk është e pranueshme nga partneri juaj!


fariborzbaghai.org © 2021