Alokimi i aseteve për 60 vjeç


përgjigje 1:

Me 60, ka kuptim 40% ose më shumë në bono. Kjo po supozon që portofoli juaj tashmë është në hapësirë ​​të shëndetshme.

Nëse të duhen më shumë për të dalë në pension, mund të mos kesh alternativë tjetër përveç të jesh agresiv dhe të kursesh shumë.

Duke supozuar se keni krijuar tashmë pasuri, provoni portofole si këto:

Portofole modeli për qytetarët amerikanë dhe të mërguarit mbi 55 vjeç ose afër pensionit -

50% Tregjet e Aksioneve të SHBA,

20% tregje ndërkombëtare të aksioneve,

30% obligacione të qeverisë amerikane

Portofole modeli për qytetarët britanikë dhe të mërguarit mbi 55 vjeç ose afër pensionit -

35% Të gjitha aksionet FTSE në Mbretërinë e Bashkuar

35% tregje ndërkombëtare të aksioneve,

30% indeksi i obligacioneve qeveritare globale

Portofolet model për qytetarët evropianë dhe të mërguarit mbi 55 vjeç ose afër pensionit -

35% Të gjitha aksionet evropiane

35% tregje ndërkombëtare të aksioneve,

30% indeksi i obligacioneve qeveritare globale

Sigurisht që në pension, unë do të kërkoja 35% -40% të obligacioneve, edhe nëse jo në moshën 60 vjeç, për shkak të rregullit 4%.

Disa lexim

  • Rregulli i 4 për qind të pensionit
  • Si të investoni për pension në moshën 65 vjeç?
  • Si të dilni në pension herët


përgjigje 2:

Varet nga objektivat dhe horizonti juaj i investimeve. Keni nevojë për të ardhura? Apo në mënyrë rigoroze rritje? Preferimi im është fondi i indeksit të kostos së ulët. Bonot nuk paguajnë asgjë. Nëse jeni duke punuar dhe po përpiqeni të rritni asete për 10 vjet të tjera, unë do të blija indeksin S&P (në një rënie e horizontit) dhe do ta linja të hipte. Nëse zhyten më shumë, blini më shumë. Do të kthehet edhe më lart. Gjithmonë ka.


fariborzbaghai.org © 2021