vdekjet amerikane për shkak të mungesës së kujdesit shëndetësor


përgjigje 1:

Kam lexuar që përpara se ACA të hynte në fuqi, 45,000 Amerikanë vdiqën çdo vit nga mungesa e sigurimeve shëndetësore.

Shoqja ime Wendy ishte një prej tyre.

Dhe, po, ajo ishte duke punuar, por në një punë që nuk ofronte sigurim shëndetësor. E vetmja punë që Wendy mund të gjente, gjatë recesionit të fundit republikan.

Wendy kishte atë që kompanitë e sigurimeve e konsideruan një "kusht para-ekzistues", kështu që asnjë kompani e sigurimeve nuk do t'i shiste asaj as një plan privat.

Wendy nuk vdiq nga ajo gjendje para-ekzistuese, e cila mund të trajtohej - por sepse në kohën që ajo mund të merrte trajtim pa sigurim, ishte tepër vonë.

Ajo ishte e bardhë, e arsimuar në kolegj dhe një nënë e vetme që la pas një vajzë 13-vjeçare jetime.

Nën Obamacare, Wendy do të ishte akoma gjallë dhe vajza e saj do të kishte akoma një nënë.

Estimatedshtë vlerësuar se ata që nuk kanë sigurim shëndetësor në këtë vend kanë 40% më shumë gjasa të vdesin, sesa ata me sigurim.

Kjo është ajo për të cilën po punojnë Trump dhe Republikanët - më shumë Amerikanë po vdesin, pa nevojë, sepse nuk mund të shkojnë në kujdesin shëndetësor.përgjigje 2:

Para ACA, disa vlerësime ishin 45,000 vdekje në vit.

Që nga ACA, ku numri i të siguruarve ka ardhur duke u luhatur, një mënyrë për të vlerësuar do të ishte shifra e 1000 vdekjeve për milion të pasiguruar.

Nuk e di nëse ka ndonjë studim që vlerëson rezultatin e pasigurimit. ACA nuk i ka ndihmuar të gjithë të marrin sigurime që mund të përdoren për të marrë kujdes për shkak të zbritjeve të larta dhe kopjeve.

Nuk e di përqindjen e njerëzve që punojnë dhe vdesin nga mungesa e sigurimeve. Jo të gjithë mund të punojnë për shkak të shëndetit të tyre. Jo të gjithë ata që punojnë mund të marrin mbulim përmes punëdhënësit të tyre. Ne thjesht duhet ta lëmë këtë marrëzi dhe t'i mbulojmë të gjithë, pavarësisht statusit.

Do të ishte më e lirë për të gjithë përveç të pasurve dhe më të shëndetshëm për ekonominë.

Shikoni pnhp.org,

http://healthcare-NOW.org

dhe

Fushata për Kujdesin Shëndetësor të Garantuar

për më shumë informacionpërgjigje 3:

Të kesh kujdes mjekësor është 5 herë më vdekjeprurëse sesa të mos kesh sigurim

250,000… vdiq nga gabimet mjekësore. Më shumë se 5 herë numri i pabazuar i 45,000 që të tjerët thonë se vdiq për shkak të mos sigurimit;

Studimi sugjeron gabime mjekësore tani shkaku i tretë kryesor i vdekjes në SH.B.A. - 05/03/2016

fariborzbaghai.org © 2021