5'7 115 lbs


përgjigje 1:

Sipas llogaritësit të indeksit të masës trupore në Institutin Kombëtar të Zemrës, Mushkërive dhe Gjakut, BMI juaj është 18. Një BMI i shëndetshëm do të ishte mbi 18.5 sipas Departamentit të Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore të SH.B.A.

Sigurisht, BMI nuk merr parasysh dhjamin e trupit tuaj ose masën e dobët, kështu që ky numër nuk na jep shumë informacion.

Llogaritni BMI tuaj - Llogaritësi standard i BMI

Nëse jeni të shqetësuar për peshën tuaj, duhet të flisni me mjekun tuaj ose një profesionist të kujdesit shëndetësor, por nëse doni të dini nëse po merrni ushqim adekuat, ekziston një tabelë e dobishme në këtë lidhje:

Bilanci i energjisë dhe mbipesha, Bazat e peshës së shëndetshme, NHLBI, NIH

Për më tepër, kjo faqe në internet përmban shembuj të planeve të vakteve që mund t'i përdorni për të marrë ide për krijimin e një plani ushqimor të shëndetshëm dhe të kënaqshëm.

Unë këshilloj klientët e mi të marrin në konsideratë se çfarë do të thotë një trup i shëndetshëm për ta. Cilat janë qëllimet dhe aspiratat tuaja? Cilat janë aktivitetet që ju pëlqejnë? Nëse gjendja juaj e tanishme e fitnesit, e cila përfshin edhe peshën tuaj trupore, ju pengon të jetoni jetën që dëshironi, mund të jetë koha të bëni disa ndryshime. E cila në rastin tuaj mund të përfshijë shtimin e peshës. Nëse ndiheni mirë me mjaft energji për aktivitetet tuaja të përditshme, kjo është një tregues i mirë se pesha juaj është e përshtatshme për ju.përgjigje 2:

Nëse kjo peshë është e lehtë për ju që të ruani, ju po keni menstruacione rregullisht dhe nuk po e kufizoni dietën tuaj, atëherë është e shëndetshme, por është padyshim në fund të ulët, kështu që duhet të bëni kujdes që të mos humbni peshë. Ju patjetër nuk do të jeni të madh, edhe nëse do të fitonit 15 paund.

Alwaysshtë gjithmonë një ide e mirë të jesh fizikisht aktiv, pavarësisht nga pesha juaj, sepse kjo do të përmirësojë shëndetin tuaj kardiovaskular, tonin / forcën e muskujve dhe nivelin e energjisë, por kjo gjithashtu do të thotë që do të duhet të hani më shumë, veçanërisht nëse keni një metabolizëm i shpejtë (shumë njerëz me një kornizë të hollë bëjnë).përgjigje 3:

Po.

Por më e rëndësishmja: a po zhvilloni zakone të mira ushqimore që do t'ju mbajnë në një peshë të mirë? A jeni i kënaqur me trupin tuaj dhe imazhin tuaj për veten? Faktorët kryesorë dhe këta luajnë një rol të madh.

Tingëllon sikur po bëni shkëlqyeshëm.

Ndonjë pyetje, mos ngurroni.

Shoku juaj ne shendet,

Majkpërgjigje 4:

Absolutisht, si ndiheni? A jeni rehat me veten tuaj? Padyshim që është një peshë e mirë dhe diçka për të cilën nuk duhet të shqetësoheni :-)


fariborzbaghai.org © 2021