Si të Ndaloni Shtrembërimet

Për të ndaluar një shqetësim të syrit ose trupit, merrni parasysh se çfarë mund të jetë duke e shkaktuar atë. Vizitoni mjekun tuaj për të përjashtuar ndonjë gjendje serioze mjekësore dhe për të parë nëse ndonjë nga ilaçet tuaja mund të fajësohet. Mundohuni të merrni më shumë gjumë dhe të shkurtoni kafeinën, e cila mund të jetë faji për kërcitjen tuaj. Hidratoni dhe prehni sytë sa më shumë që të jetë e mundur për të luftuar kërcitjet e syve.

Përfundimi i shkaqeve të rënda

Përfundimi i shkaqeve të rënda
Vizitoni mjekun tuaj. Ndërsa kërcitjet e muskujve janë të zakonshme dhe shpesh janë beninje, ato ndonjëherë mund të jenë shenjë e një sëmundjeje serioze. Vizitoni mjekun tuaj nëse kërcëllitjet tuaja zgjasin më shumë se disa javë ose fillojnë të pengojnë jetën tuaj. Ata mund të testojnë për kushte serioze, siç janë: [1]
 • Paralizë Bell.
 • Skleroza e shumëfishtë (MS).
 • Sindromi Tourette.
 • Glaukoma.
 • Disordersrregullime autoimune si Lupus.
 • Mosbalancimi i elektrolitit, i cili mund të ndikojë në organet tuaja.
Përfundimi i shkaqeve të rënda
Kërkoni nga mjeku juaj që t'ju vlerësojë për Sindromën e këmbëve të shqetësuar. Goditja e rregullt në këmbët tuaja mund të jetë për shkak të Sindromës së Pushuar të Kufizuar (RLS), një gjendje që shkakton nxitjen e pashmangshme për të lëvizur gjymtyrët tuaja të poshtme. Kërkoni nga mjeku juaj që të vlerësojë kërcitjen e këmbës, pavarësisht faktit se nuk ekziston asnjë provë konkrete për të identifikuar RLS. Në varësi të ashpërsisë së simptomave, mjeku mund t'ju përshkruaj një ilaç kundër sekuestrimit ose shtesa hekuri për të zvogëluar simptomat. [2]
 • RLS e butë mund të lehtësohet me ndryshime të thjeshta në stilin e jetës, të tilla si të keni më shumë gjumë.
 • Sigurohuni që t'i jepni mjekut tuaj detaje të sakta në lidhje me ashpërsinë dhe kohëzgjatjen e kërcitjeve të këmbëve.
Përfundimi i shkaqeve të rënda
Shfrytëzoni çdo ilaç që merrni. Ekzistojnë një numër i ilaçeve që mund të shkaktojnë kërcitje gjatë marrjes së tyre. Antiidepresantët, ilaçet nga të ftohtët dhe alergjitë dhe trajtimet anti-nauze, të gjitha mund të kontribuojnë në kërcitjet e syrit dhe trupit. Merrni shënim të gjitha ilaçet për të cilat po flisni, si recetë, ashtu edhe pa recetë, dhe pyesni mjekun tuaj se cili mund të jetë fajtori. [3]
Përfundimi i shkaqeve të rënda
Adresoni çdo çështje të shëndetit mendor me të cilin mund të përballeni. Stresi, ankthi dhe çështje të tjera psikologjike mund të shkaktojnë kërcëllima ose t’i përkeqësojnë ato. Nëse jeni duke provuar kërcitje të syrit ose trupit, merrni parasysh vlerësimin e shëndetit tuaj mendor duke vizituar një terapist, psikiatër ose këshilltar. Konsultohuni me burimet në internet të ofruara nga departamenti i shërbimeve shëndetësore të qeverisjes vendore, ose kontaktoni qendrat lokale të shëndetit të universitetit për të mësuar rreth shërbimeve të ofruara nga departamentet e tyre të psikologjisë ose psikiatrisë. [4]

Të shpëtoni nga goditjet beninje të trupit

Të shpëtoni nga goditjet beninje të trupit
Merrni 7-8 orë gjumë një natë. Mos marrja e gjumit të mjaftueshëm mund të çojë në një sërë problemesh shëndetësore dhe të ulë funksionin tuaj të përgjithshëm të trurit gjatë ditës. Kjo mungesë e gjumit mund të shkaktojë ose të kontribuojë në kërcitjen e syve dhe trupit. Synoni të merrni 7-8 orë gjumë në natë duke shkuar në shtrat më herët, duke shmangur syrat e gjumit gjatë ditës, dhe fikni telefonin dhe elektronikën tuaj afër gjumit. [5]
 • Nëse duhet të bëni një sy gjumë, kufizojeni atë në 30 minuta, në mënyrë që të vazhdoni të flini mirë natën. [6] X Burimi i hulumtimit
Të shpëtoni nga goditjet beninje të trupit
Pritini përsëri kafeinën. Efekti stimulues i kafeinës mund të vendos sistemin tuaj nervor qendror në mbingarkesë, duke rezultuar në kërcitje të syrit dhe trupit. Për të ndaluar kërcitjen, shkurtoni pritjen tuaj të përditshme të kafeinës dhe mbajeni atë nën 400 mg në ditë. Kërkoni alternativa që rritin energjinë ndaj kafesë, siç është çaji jeshil. [7]
 • Konsumi maksimal i rekomanduar ditor i kafeinës (400 mg) është i barabartë me 4 gota të vogla kafeje të rregullt.
Të shpëtoni nga goditjet beninje të trupit
Merrni një shtesë të magnezit. Mungesa e magnezit është një shkak i zakonshëm i kërcitjeve të trupit dhe mund të zbulohet lehtësisht me testet e gjakut. Pyesni mjekun tuaj nëse shtesat e magnezit do të ishin të përshtatshme për ju. Përndryshe, konsumoni ushqime të pasura me magnez si spinaq, bollgur dhe bajame. [8]
 • Suplementet e magnezit janë në dispozicion në banak në farmaci dhe dyqane ushqimore shëndetësore.

Ndalimi i goditjeve beninje të syve

Ndalimi i goditjeve beninje të syve
Përdorni lot artificiale për të trajtuar sytë e thatë. Sytë e thatë, të shkaktuar nga lentet e kontaktit, alergjitë, ilaçet ose mosha, mund të shkaktojnë kërcitje. Hidratoni ato duke përdorur pika artificiale lot, të disponueshme në dyqanet e drogës. Aplikoni pikat në sytë tuaj sa herë që keni përvojë kërcitjeje, ose kur ato ndjehen të thata. [9]
Ndalimi i goditjeve beninje të syve
Shmangni tendosjen e syve gjatë ditës. Tendosje e syve mund të bëjë që qepallat tuaja të pulsojnë, duke rezultuar në një kërcitje. Mbani sytë tuaj të sigurt nga tendosja duke veshur syze dielli UV në ditë të ndritshme, dhe duke marrë pushime të shpeshta nga ekranet e kompjuterit, telefonit dhe televizionit. Nëse keni një problem në vizion, gjithmonë vishni syzet ose kontaktet tuaja me recetë kur përpiqeni të lexoni. [10]
Ndalimi i goditjeve beninje të syve
Pushoni sytë çdo dhjetë minuta. Sytë e tu merren me shumë tendosje gjatë ditës, veçanërisht nëse e kaloni ditën përpara kompjuterit. Bëni një përpjekje për të bërë pushime çdo 10 minuta për t'u çlodhur sytë. Mbyllni sytë për disa sekonda, pastaj përqendrohuni në një objekt që është larg. Kjo do të përqendrojë vizionin tuaj dhe do të relaksojë muskujt e syve. [11]
fariborzbaghai.org © 2021