Si të ndaloni kufizimin e mundësive tuaja në jetë

A jeni vetë sabotatori juaj më i keq? Ndalimi i vetvetes nga bërja e arritjeve mund të jetë shumë e lehtë një mundësi ndonjëherë dhe kur bëhet një zakon i rrënjosur, mund ta bëjë jetën tuaj shumë të pakëndshme dhe të kufizuar.
Mësoni nga përvoja e kaluar por mos lejoni që t'ju pengojë. Zbatimi i përvojës së kaluar mund të na bëjë të gabojmë në gjykimin tonë aktual, megjithatë, kur ne nuk rregullojmë kontekstin e asaj që po ndodh tani. Merrni mësimet e mira në lidhje me praktikimin e kujdesit dhe peshoni atë nevojë për të qenë të kujdesshëm me nevojën për të vazhduar të provoni gjëra të reja.
Mësoni të kapërceni shmangien. Kur shmangni situatat dhe ngjarjet, ju shmangni rreziqet e natyrshme në ndërmarrjen e një veprimtarie ose takimin me njerëz të rinj. Ju gjithashtu shmangni potencialin për zbulim dhe mundësi të mëdha. Shmangia është një mekanizëm sigurie i krijuar nga përvojat e kaluara, frika e tanishme dhe supozuar se sa rezultatet aktuale. Duhet shumë punë për të kapërcyer shmangien si zakon por hapi i parë është të pranoni që e bëni këtë dhe të filloni të punoni për të mos u mbështetur në shmangien si zakon.
Provoni gjëra të reja një për një. Mos e mbingarkoni veten duke marrë shumë përvoja të reja njëherësh. Provoni gjërat ngadalë dhe shpërbleni veten për secilin hap të vogël që bëni. Kur largoni presionin, do ta keni më të lehtë që gradualisht të shfrytëzoni mundësi të reja.
Mos e lësho veten. Kur insistoni që njerëzit e tjerë mund të bëjnë diçka më të mirë se ju, ose që thjesht nuk jeni në gjendje të bëni diçka sepse jeni shumë të rinj, shumë të moshuar, shumë yndyrë, shumë të hollë, shumë të bukur, shumë të shëmtuar, shumë të zgjuar, gjithashtu memec, etj., ju automatikisht kufizoni besimin tuaj se mund të bëni diçka. Sapo të ndodhë kjo, ju punoni vërtet shumë për të konfirmuar përshtypjen tuaj negative dhe nga ana tjetër, vendosni veten dhe aftësitë tuaja. Kursi më i mirë i veprimit është të besoni se jeni i aftë dhe të paktën "t'i jepni një lëvizje".
Mos projekto për të ardhmen. Më e keqja që mund të ndodhë është se diçka nuk do të funksionojë, dhe se ju do të dështoni në atë përpjekje. Kjo quhet të mësuarit dhe përvoja. Ne nxjerrim më shumë informacion nga dështimet tona sesa u japim atyre kredi. Vazhdo te provosh; nëse e kupton se mundësia e re nuk është vërtet për ju, të paktën ju e lëshuat atë. Por mos u dorëzoni para se të filloni madje duke imagjinuar se e ardhmja mban dështim.
Jini të hapur për sugjerime, kërkesa, ide. Në vend që t'i refuzoni këto menjëherë, tregoni njerëzve se do t'i mendoni këto gjëra përmes. Lërini të përshkojnë mendjen tuaj dhe të pushojnë atje për një kohë; gjeni mënyrat me të cilat mund ta shihni veten të përfshirë në mundësitë e reja që do të shfrytëzojnë sa më shumë interesat dhe aftësitë tuaja. Kthehuni te personi dhe shpjegoni se si dëshironi të përfshiheni; në atë mënyrë, ata e dinë që ju keni dëshirë dhe ku do të përshtateni më mirë. Nëse nuk ju pëlqen ideja juaj e përfshirjes, të paktën ju provuat dhe e bëtë të qartë.
Ndiqni gjërat lart. Asnjëherë mos u ulni duke menduar se dikush do të vërë re talentin tuaj, bukurinë, zgjuarsinë, aftësitë, etj. Realiteti është që ju duhet të dilni atje dhe të promovoni veten në mënyrë që të jeni në radar të njerëzve. Kur merrni një avantazh, sigurohuni që ta ndiqni atë dhe t'i kujtoni njerëzit për potencialin tuaj.
Një herë në vit, bëni diçka që ju frikëson / emocionon / ju ngacmon vërtet. Mbani një datë me veten tuaj për të dalë nga ajo guaskë dhe shtyjeni veten përtej kufijve tuaj të sigurisë. Vazhdoni, mund ta bëni!
fariborzbaghai.org © 2021