Si të hiqni njollat ​​kafe nga dhëmbët

Buzëqeshja është një pjesë e rëndësishme e ndërveprimit njerëzor, si në mjediset e biznesit, ashtu edhe në ato sociale. Kur jeni të vetëdijshëm për gjendjen e dhëmbëve tuaj, kjo ndikon në vetëbesimin dhe gatishmërinë tuaj për të buzëqeshur. Nëse keni njolla kafe në dhëmbë, ka trajtime në shtëpi dhe në zyrë që largojnë këto të meta. Qasje si lustrim, mikroabrazion, zbardhje, lidhje, rimeso dhe kurora mund të heqin njollat ​​ekzistuese. Në varësi të shkakut të njollave kafe, ndryshimi i zakoneve tuaja mund t'i ndalojë ato të përsëriten në të ardhmen.

Zbardhja e dhëmbëve tuaj

Zbardhja e dhëmbëve tuaj
Kaloni në një pastë dhëmbësh me përfitime zbardhuese për të adresuar njollat ​​sipërfaqësore. Ju mund t'i blini këto në banak, në barnatore dhe supermarkete. Përdoreni këtë në vend të pastës tuaj të rregullt të dhëmbëve një ose dy herë në javë. [1]
 • Për sigurimin e cilësisë, shikoni për produkte që kanë Vulën e Pranimit të Shoqatës Stomatologjike Amerikane. Kjo do të thotë që organizata i konsideron ato të sigurta dhe efektive, kur përdoren siç rekomandohet. [2] X Burimi i besueshëm Shoqata Stomatologjike Amerikane Organizata më e madhe profesionale e dhëmbëve në Amerikë dhe avokati për shëndetin e duhur të gojës Shkoni te burimi Një produkt që i mungon kësaj vula mund të jetë akoma i sigurt, por ai nuk është vlerësuar nga ky program. [3] X Burimi i besueshëm Shoqata Stomatologjike Amerikane Organizata më e madhe profesionale dentare në botë dhe avokat për shëndetin e duhur të gojës Shkoni te burimi
Zbardhja e dhëmbëve tuaj
Përdorni një çantë zbardhimi në shtëpi për të trajtuar dhëmbë të butë deri me njolla të moderuara. Kur kostoja ose aksesi i dentistëve është një problem, zbardhja në shtëpi është një mundësi që vlen të hulumtohet. Disa komplete të bëra vetë do të përdoren me tabaka zbardhimi me porosi, të cilat mund t’i blini edhe në internet. Përndryshe, provoni shirita zbardhues për përdorim të thjeshtë, të cilat janë lehtësisht të disponueshme në farmacitë. [4]
 • Produktet vijnë në pikat e forta të ndryshme. Peroksidi i karbamidit dhe peroksidi i hidrogjenit janë kimikate të zakonshme të zbardhjes. Peroksidi i karbamidit përmban si ure ashtu edhe peroksid hidrogjeni, kështu që një produkt zbardhues i përbërë nga 10% peroksid karbamide në të vërtetë përmban rreth 3.5% peroksid hidrogjeni. [5] X Burimi i besueshëm Shoqata Stomatologjike Amerikane Organizata më e madhe profesionale e dhëmbëve në Amerikë dhe avokatë për shëndetin e duhur oral Shkoni tek burimi Nëse keni dhëmbë të ndjeshëm, atëherë zgjidhni një trajtim që përmban një përqindje më të ulët të këtyre kimikateve. [6] X Burimi i hulumtimit
 • Shikoni për shirita zbardhues që i janë akorduar Vula e Pranimit e Shoqatës Stomatologjike Amerikane. [7] X Burimi i besueshëm Shoqata Stomatologjike Amerikane Organizata më e madhe profesionale dentare në botë dhe avokat për shëndetin e duhur të gojës Shkoni te burimi
Zbardhja e dhëmbëve tuaj
Kërkoni një trajtim të zbardhjes me lazer nga një dentist për të hequr me shpejtësi njollat. Ky proces përfshin një dentist që pikturon një produkt zbardhues menjëherë mbi dhëmbët tuaj. Atëherë dentisti përdor një dritë ose lazer për të aktivizuar kimikatet. Zbardhja me lazer zakonisht zgjat 1 ose 2 orë. [8]
 • Efektet e tij mund të zgjasin kudo nga 3 muaj deri në disa vjet.
 • Njollat ​​e shkaktuara nga trauma, ekspozimi ndaj shumë fluorit, ose antibiotikëve tetraciklinikë të marra ndërsa dhëmbët po formoheshin shpesh janë rezistentë ndaj zbardhjes. [9] X Burimi i hulumtimit
Zbardhja e dhëmbëve tuaj
Zbardh thellë dhëmbët në zyrën e një dentisti për të adresuar njollat ​​që nuk mund të hiqen. Procesi përfshin një dentist që të krijojë një përshtypje të detajuar të dhëmbëve tuaj dhe më pas të krijojë tabaka me rezervuarë zbardhues. Ky hap pasohet nga një trajtim i brendshëm për kondicionimin për t’i bërë dhëmbët tuaj më të përgjegjshëm ndaj zbardhjes. Në shtëpi, ju vishni tabaka për 14 net para se të ktheheni në një zbardhues të brendshëm, për karrige. Edhe pse ky është një opsion më i gjatë, ai jep rezultate. [10]
 • Tabaka që merrni janë përshtatur në gojën tuaj dhe, përveç nëse dhëmbët tuaj nuk zhvendosen, ju mund t'i përdorni ato për një kohë të pacaktuar.
 • Shtë e rëndësishme të vazhdoni të përdorni tabaka në bazë të mirëmbajtjes, zakonisht një herë në dy javë. [11] X Burimi i hulumtimit
 • Ndërsa ky proces shpesh zvogëlon njollat ​​e vështira, është i shtrenjtë. [12] X Burimi i hulumtimit

Përdorimi i gërryerjes për të hequr njollat

Përdorimi i gërryerjes për të hequr njollat
Furça me një furçë dhëmbësh manuale dhe një pastë dhëmbësh që përmban sode buke. Një furçë dhëmbësh manuale ju ndihmon të kontrolloni presionin që të mos e teproni dhe të dëmtoni smaltin tuaj. Një pastë dhëmbësh me sodë buke eliminon punën e supozuar sepse sasia e sode buke është e rregulluar për ju, gjë që e bën atë një zgjedhje më të sigurt sesa mjetet juridike në shtëpi që mbështeten në kombinime të vetë-administruara të sode buke dhe uji. [13]
 • Sodeja e pjekjes është më e mira për heqjen e njollave sipërfaqësore sesa për trajtimin e njollave më të thella kafe. [14] X Burimi i hulumtimit
 • Mos përdorni produkte me sode buke nëse keni parantezë, sepse mund t'i dëmtojë ato. [15] X Burimi i hulumtimit
Përdorimi i gërryerjes për të hequr njollat
Lustroni dhëmbët tuaj tek dentisti për të hequr njollat ​​e vogla. Pastrimi i dhëmbëve është një pjesë rutinore e një vizite dentare. Shumë dentistë rekomandojnë që pacientët t’i nënshtrohen pastrimit të dhëmbëve dy herë në vit. [16]
 • Tartari mund të bëjë që dhëmbët të shfaqen kafe. Gjatë shkallëzimit, kjo grumbullim hiqet nga dhëmbët.
 • Faza e lustrimit të pastrimit ndihmon për të hequr qafe njollat ​​sipërfaqësore. [17] X Burimi i hulumtimit
Përdorimi i gërryerjes për të hequr njollat
Eleminoni njollat ​​në smaltin më të jashtëm me mikroabrasion. Ky trajtim në zyrë përdor një kombinim të acidit klorhidrik dhe shtufit për të fshirë njollat, dhe është më agresive sesa thjesht lustrimi. Kjo është një mënyrë efektive dhe minimale invazive për t'u marrë me njollat. [18]

Mbulimi i sipërfaqes së dhëmbëve tuaj

Mbulimi i sipërfaqes së dhëmbëve tuaj
Përmirësoni pamjen e dhëmbëve tuaj me një trajtim lidhës. Lidhja e dhëmbëve zakonisht bëhet për qëllime kozmetike. Një dentist ashpëron sipërfaqen e dhëmbit tuaj për të lejuar që një material lidhës të ngjitet. Pastaj dhëmbi i njollosur është i mbuluar me një rrëshirë të përbërë që mund të përzihet për të koordinuar me dhëmbët tuaj të tjerë.
 • Lidhja e dhëmbëve zgjat nga 30 minuta deri në 1 orë dhe mund të kryhet brenda një vizite. Nëse keni disa dhëmbë të njollosur, do t'ju duhet të caktoni takime të shumta.
 • Ndërsa rrëshira e përbërë do të mbulojë njollat ​​ekzistuese, nuk duhet të hani ose pini ndonjë substancë njollosje brenda 48 orëve nga aplikimi i saj. Ashtu si dhëmbët, gjithashtu mund të njolloset me kalimin e kohës.
 • Jini të vetëdijshëm se një rrëshirë e përbërë i mungon forca e dhëmbëve natyralë dhe mund të chip. Kjo qasje mund të mos jetë e përshtatshme, nëse kafshoni thonjtë tuaj. [19] X Burimi i hulumtimit
Mbulimi i sipërfaqes së dhëmbëve tuaj
Maskë ngjyrosin dhëmbët me rimeso porcelani. Dentisti juaj mund të krijojë predha rezistente ndaj njollave që përshtaten mbi dhëmbët tuaj. Venat janë një lloj stomatologjie kozmetike. Dentisti juaj heq pak smalt dhëmbësh dhe ju përshtatet me rimeso të përkohshme. Në një vizitë të dytë, ju merrni rimeso të përhershme. [20]
 • Riparimet janë të kushtueshme, por ato zgjasin rreth 15 vjet. [21] X Burimi i hulumtimit
Mbulimi i sipërfaqes së dhëmbëve tuaj
Konsideroni kurora për dhëmbët me njolla me shenja të kalbjes ose plasaritjes. Kurorat mbulojnë tërë dhëmbin dhe — në varësi të materialit të përdorur — mund të përmirësojnë pamjen e dhëmbëve tuaj. Kjo është një procedurë invazive që kërkon shpime, anestezi dhe dy vizita dentare. [22]
 • Kurora ka tendencë të zgjasë për rreth 15 vjet. [23] X Burimi i hulumtimit
Kini kujdes që vera e kuqe, çaji, kafeja, pirja e duhanit dhe duhanpirja janë substanca dhe zakone që mund të njollosin dhëmbët.
Praktikimi i higjenës së mirë orale ndihmon gjithashtu që dhëmbët tuaj të duken më të bardha për më gjatë.
fariborzbaghai.org © 2021