Si të shërohet pas një operacioni plastik

Megjithëse procedurat e kirurgjisë plastike janë zakonisht zgjedhore, është po aq e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e ngushta për një shërim të lehtë dhe të shpejtë. Nëse pacientët nuk ndjekin urdhrat e mjekut dhe kujdesen për veten e tyre pas operacionit, mund të ndodhin komplikime të tilla si infeksione, rihapje të prerjeve dhe ënjtje të shtuar. Për më tepër, për shkak se pacientët i presin rezultatet e procedurave të kirurgjisë plastike, ata shpesh nuk arrijnë të përgatiten për mënyrën se si do të ndihen dhe do të shikojnë gjatë ditëve dhe javëve të para gjatë procesit të shërimit. Mësoni se si të shëroheni pas operacionit plastik është një hap i rëndësishëm për arritjen e rezultateve të dëshiruar pas daljes nga salla e operacionit.

Ndiqni hapat mjekësorë për shërimin

Ndiqni hapat mjekësorë për shërimin
Dije se çfarë të presësh në drejtim të rimëkëmbjes. [1] Disa procedura të kirurgjisë plastike zgjasin vetëm ditë për t'u rikuperuar nga (ato më të vogla), ndërsa të tjera zgjasin javë ose madje muaj. Shtë e rëndësishme të flisni me kirurgun tuaj plastik përpara procedurës për të dini se çfarë të prisni përsa i përket shërimit tuaj. Ka të ngjarë të ndikojë në shumë sfera të tjera të jetës tuaj, siç është jeta juaj e punës dhe aftësia për të dalë me miqtë, prandaj është e rëndësishme që të jeni në gjendje të planifikoni për këtë. [2]
Ndiqni hapat mjekësorë për shërimin
Respektoni planin e rigjenerimit të kirurgut tuaj plastik. [3] Shtë e rëndësishme që të ndiqni udhëzimet specifike për rimëkëmbjen, të cilat mund të përfshijnë ndonjë nga këto që vijojnë:
 • Përdorimi i ilaçeve për të kontrolluar dhimbjen dhe ënjtjen dhe për të nxitur shërimin.
 • Ic zonën e prekur sipas nevojës.
 • Ngritja e zonës së prekur sipas nevojës, për të zvogëluar ënjtjen.
 • Shmangia e ekspozimit të drejtpërdrejtë ndaj dritës së diellit gjatë periudhës së shërimit.
 • Përdorimi efektiv i "kullonjeve" (tubave), të cilat nganjëherë futen për të ndihmuar kullimin e lëngut të tepërt në fazat fillestare të shërimit, siç është pas operacionit kozmetik te gjinjtë. Ndiqni udhëzimet e mjekut tuaj se si të përdorni kullimin në mënyrë efektive, e cila duhet të përfshijë sa shpesh për të zbrazur kullimin, dhe nëse lëngu që del duhet të matet.
 • Pjesëmarrja në emërimet vijuese në kohën e duhur. Për të siguruar shërimin optimal të plagës dhe për t'u siguruar që nuk ka komplikime ose infeksione që zhvillohen, është e rëndësishme që mjeku juaj të kontrollojë gjërat dhe të marrë mendimin e tij profesional. Në atë mënyrë, nëse ka ndonjë problem me shërimin, ato mund të trajtohen dhe zgjidhen në mënyrë që të mos bëhen problem më vonë.
Ndiqni hapat mjekësorë për shërimin
Këshillohuni me mjekun tuaj për përdorimin e ilaçeve. [4] Shtë e rëndësishme që mjeku juaj të dijë çdo ilaç të rregullt ose suplement që ju merrni zakonisht. Disa ilaçe, si hollimi i gjakut ose aspirina, mund të jenë të dëmshme për shërimin dhe në të vërtetë rrisin gjakderdhjen dhe ënjtjen. Ekzistojnë gjithashtu disa mjete juridike natyrore dhe shtesa që mund të shqetësojnë.
 • Për sa kohë që ju zbuloni gjithçka që ju i merrni mjekut tuaj, ajo mund të vlerësojë sigurinë e regjimit tuaj të ilaçeve dhe të sigurohet që asgjë nuk bie ndesh me shërimin e plagëve ose përkeqëson gjakderdhjen.
 • Mjeku do t'ju tregojë se cilat ilaçe duhet të ndërpriten para operacionit, kur duhet të ndërpriten dhe kur duhet të fillojnë përsëri. Gjithashtu, ilaçet e tjera mund të kenë nevojë të vazhdojnë drejtpërdrejt përmes operacionit.
Ndiqni hapat mjekësorë për shërimin
Jini të kujdesshëm dhe lejoni që trupi juaj kohë të shërohet. Për shembull, mos u përpiqni të riktheheni në rutinën tuaj të zakonshme ose të jeni shumë aktiv shumë shpejt pas operacionit plastik. Bërja e tepërt e vetes mund të çojë në komplikime dhe të ngadalësojë procesin e shërimit.
 • Mos ushtrohuni derisa mjeku juaj t'ju thotë se është mirë të riktheheni në nivelin tuaj normal të aktivitetit fizik. Ushtrimi shumë shpejt mund të zgjasë shërimin duke shkaktuar ënjtje ose gjakderdhje, ose një prerje që të prishet.
 • Kur mësoni se si të shëroheni pas operacionit plastik, mos u mërzitni nëse jeni të mavijosur ose të fryrë për një javë ose më gjatë që ndiqni procedurën tuaj. Kohët e shërimit të operacionit plastik ndryshojnë për secilën procedurë dhe secilin pacient.

Pas strategjive të tjera për shërimin

Pas strategjive të tjera për shërimin
Planifikoni procesin tuaj të shërimit përpara procedurës tuaj duke ngrënë siç duhet dhe duke pushuar shumë. Kujdesi për veten tuaj javë dhe madje disa muaj para operacionit plastik me ushqim të mirë do t'ju ndihmojë të shëroheni më shpejt.
 • Gjithashtu sigurohuni të pini shumë lëngje dhe të hani një dietë të ekuilibruar pas operacionit për të ndihmuar trupin tuaj të marrë lëndët ushqyese që duhet të përmirësohen shpejt. [5] X Burimi i hulumtimit
 • Lini duhanin për të ndihmuar në shpejtimin e procesit të shërimit.
Pas strategjive të tjera për shërimin
Menaxhoni pritjet tuaja. [6] Kirurgjia plastike në përgjithësi bëhet me shpresën për të ndryshuar pamjen e dikujt. Sidoqoftë, është e rëndësishme të theksohet se një "përmirësim" i perceptuar në pamje nuk do të barazojë me përsosmërinë. Ka vetëm kaq shumë që mund të bëhen në mënyrë kirurgjikale për të ndryshuar pamjen e dikujt, kështu që nëse jeni duke pritur përsosmëri do të vendoseni veten për zhgënjim.
 • Kini kujdes që të mos keni shpresa jorealiste për kirurgji plastike ose për ndryshimin e parashikuar. [7] X Burimi i hulumtimit
 • Disa njerëz pa dashje kërkojnë operacione plastike me shpresën se do të "zgjidhë problemet" në fusha të tjera të jetës së tyre - për shembull, me shpresën se mund të shpëtojë një marrëdhënie të keqe, të ndihmojë perspektivat e tyre të karrierës, të bëjë që ata të jenë më të popullarizuar në rrethin e tyre të miqve, ose bëjnë që ata të jenë më tërheqës në skenën e datimit.
 • Shtë e rëndësishme të tregoheni të sinqertë me veten tuaj për pritjet tuaja për operacionin, si dhe arsyet që po e bëni atë në mënyrë që të mos keni shpresat tuaja shumë të larta dhe të zhgënjeheni.
Pas strategjive të tjera për shërimin
Kërkoni mbështetjen e familjes dhe miqve. Familja dhe miqtë tuaj mund të jenë një mbështetje e rëndësishme morale, veçanërisht gjatë fazave fillestare të shërimit. Ju mund të keni dhimbje, telashe në kryerjen e detyrave të zakonshme përreth shtëpisë dhe / ose ndjenja të mundshme zhgënjimi pasi rezultatet pozitive të operacionit tuaj shpesh nuk do të shihen plotësisht derisa të ketë bërë disa shërime, potencialisht muaj pas kësaj. (Me fjalë të tjera, operacioni plastik ka tendencë të duket më keq para se të duket më mirë, pasi trupi juaj duhet të shërojë plagët dhe të heqë qafe ënjtjen, kështu që mbështetja gjatë kësaj kohe është thelbësore).
 • Në varësi të faktit se si ju jeni nënshtruar një operacioni të madh, ju mund të keni kufizime të aktivitetit për herë të parë ndërsa jeni duke u rikuperuar. Nëse ky është rasti, familja dhe miqtë tuaj mund t'ju ndihmojnë në detyrat e jetës së përditshme që nuk jeni në gjendje t'i bëni. [8] X Burimi i hulumtimit
 • Ata gjithashtu mund t'ju përkëdhelin duke gatuar ushqim ose duke u kujdesur për nevojat tuaja dhe t'ju ndihmojnë të ndiheni të mbështetur moralisht gjatë asaj që mund të jetë një kohë sfiduese.
A mund të pi alkool pas operacionit?
Jo, është e rrezikshme të pini alkool pas ndonjë operacioni. Ky zakon, si pirja e duhanit ose pirja, mund të vonojë procesin e shërimit. Gjithashtu konsumimi i alkoolit do ta bëjë gjakun tuaj të hollë. Dobësimi i gjakut tuaj mund të çojë në komplikime shëndetësore shtesë siç janë infeksionet e zgjatura, pasi alkooli mund të zvogëlojë efikasitetin e sistemit imunitar të trupit tuaj.
Si shëroj plagët nga operacioni plastik?
Planifikoni procesin tuaj të shërimit nga operacioni plastik përpara procedurës tuaj kirurgjikale duke ngrënë ushqime siç duhet dhe duke marrë shumë pushim në shtrat. Për më shumë informacion, ju lutemi ndiqni masat paraprake të kirurgut tuaj.
A është normale të keni akoma një kullim të vogël pasi të keni kryer një procedurë nëse ka kaluar tre javë dhe po shërohet mirë ndryshe?
fariborzbaghai.org © 2021