Si të keni një të qeshur mahnitëse

Jo vetëm që të gjithë kanë të qeshurat e tyre personale, se e qeshura mund të ndryshojë në varësi të asaj që ata janë duke qeshur. Disa njerëz në mënyrë specifike kujdesen për të qeshurin e tyre me situatën, të tjerët thjesht nuk u interesojnë se si tingëllojnë. Nëse nuk ju pëlqen qeshja juaj e tanishme, ka mënyra për të punuar për ndryshimin e saj.

Të kuptoni se çfarë lloj të qeshni dëshironi

Të kuptoni se çfarë lloj të qeshni dëshironi
Konsideroni të qeshurën "Wheeze". E qeshura "Wheeze" ka tendencë të vijë nga njerëz të cilët nuk janë në gjendje të qeshin shumë për shkak të punës së tyre ose mjedisit të shtëpisë. Kjo lloj e qeshur gjithashtu ka tendencë të vijë nga dikush me një sens të shkëlqyeshëm humori. Ata qeshin në atë mënyrë që ata nuk mund të ndihmojnë, por pothuajse mbytin nga e qeshura e tyre dhe mund të gjejnë veten duke qarë sepse ata janë duke qeshur aq shumë. [1]
 • Ky lloj i qeshjes mund të realizohet duke u përpjekur të mbani të qeshurën tuaj për aq kohë sa të jetë e mundur, atëherë papritmas shpërtheni në të qeshura që ju bën të merrni frymë. Theelësi këtu është që të shtrëngoni litarët tuaj të zërit në mënyrë që tingulli i të qeshurës tuaj të dalë më shumë sikur të keni probleme për të marrë frymë.
 • Ky lloj i qeshjes zakonisht përfshin gjithashtu dëshirën për të mbuluar fytyrën tuaj ndërsa jeni duke qeshur, sepse jeni në siklet ju jeni duke qeshur. Dhe kjo lloj e qeshur zakonisht shkakton ujin e syve tuaj.
Të kuptoni se çfarë lloj të qeshni dëshironi
Krijoni një të qeshur që është ngjitëse. Një e qeshur ngjitëse është shpesh ajo që është aq e qeshur në vetvete që të tjerët fillojnë të qeshin thjesht sepse e qeshura është e qeshur - nuk ka rëndësi se cila ishte gjëja qesharake që filloi të qeshurën në radhë të parë. Shumica e njerëzve me këtë lloj të qeshur mund të përpiqen t'i shtypin ato në fillim, por kur ata nuk mund ta mbajnë më atë, ajo shpërthen. [2]
 • Kjo e qeshur ka të bëjë më shumë me zhurmën që ju bëni dhe më pak për mënyrën se si dukeni ndërsa jeni duke qeshur. Theelësi i kësaj qeshje është të bëni tingullin më të çmendur të imagjinueshëm ndërsa qeshni. Shtë kjo tingull i çmendur që e bën të qeshurin ngjitës sepse njerëzit e tjerë do të fillojnë të qeshin me ty duke qeshur.
 • Kjo qeshje mund të fillojë edhe me një përpjekje për të mbajtur të qeshurën në të cilën më pas rezulton në një shpërthim të papritur të të qeshurës së çmendur.
 • Kjo qeshje duhet të duket dhe të duket e natyrshme. Ju gjithashtu duhet të shmangni shikimin e sikletosur për tingujt e bërjes suaj. Ky është lloji i të qeshurës kur personi që bën tingullin e çmendur nuk i intereson që ata po bëjnë një tingull të çmendur.
Të kuptoni se çfarë lloj të qeshni dëshironi
Zhvilloni një të qeshur të kryer. Ju ndoshta keni tashmë këtë lloj të qeshuri në repertorin tuaj. Ky është lloji i të qeshurit që mund të tingëllojë pak i rremë, por po përpiqeni të tregoheni të sjellshëm me personin që tha diçka qesharake. Ky lloj i qeshur ka tendencë të ketë shumë shprehje në gojë, por asnjë në sy. [3]
 • Kjo qeshje mund të jetë një nga më të lehtat për t’u realizuar sepse është në thelb false. Kjo qeshje kërkon që ju të ndani shprehjen në sytë tuaj nga shprehja që ju bën goja. Goja juaj duhet të tregojë të qeshura, por sytë tuaj nuk duhet.
 • Qeshja në vetvete duhet të tingëllojë e këndshme, por jo e tepruar. Ajo duhet të jetë e sjellshme, por jo e madhe.
Të kuptoni se çfarë lloj të qeshni dëshironi
Zgjidhet për të qeshura me zhurmë nervoze. Për disa njerëz kjo lloj e qeshuri është e natyrshme, por për të tjerët kjo mund të jetë e qeshura që papritmas del kur kuptojnë se kanë bërë një gabim. Qeshja pothuajse tingëllon si një fëmijë duke qarë dhe fytyra nuk duket gjithmonë e lumtur, edhe pse personi është duke qeshur. [4]
 • Për ta provuar këtë të qeshur do të ishte më së miri të pretendoni se jeni në siklet për atë që jeni duke qeshur. Imagjinoni dikë që rrëshqet në akull, ose po ecni në një derë qelqi. Ju nuk duhet të qeshni, por aksioni ishte qesharak.
 • Kjo qeshje kërkon që ju të përpiqeni ta mbani shprehjen e fytyrës tuaj neutrale, por do të dështoni. Në vend që të dukeni të lumtur, dëshironi të dukeni të sikletosur dhe / ose nervozë.
Të kuptoni se çfarë lloj të qeshni dëshironi
Punoni në një të qeshur si fëmija. Kjo lloj e qeshuri ka tendencë të vijë nga njerëzit që kanë disa sjellje të ngjashme me fëmijën. Qeshja është zakonisht e papritur dhe impulsive, dhe personi që qesh mund të duket pothuajse i sikletshëm që i bëri të qeshin. Por në realitet ata nuk janë të zënë ngushtë, ata thjesht janë keqdashës! [5]
 • Kur provoni këtë të qeshur, merrni kohën për të pretenduar sikur dëshironi të fshehni të qeshurën tuaj, por në realitet nuk e bëni. Ju dëshironi të shikoni njerëzit përreth jush në atë mënyrë që ata gjithashtu të gjejnë humor në çfarëdo qoftë ajo që ju jeni duke qeshur rreth.
 • Tingulli i kësaj të qeshuri është shumë i këndshëm dhe i ngjashëm me fëmijën. Dhe njerëzit që bëjnë këtë lloj të qeshur kanë tendencë të mos kujdesen që e qeshura e tyre tingëllojë si fëmijë.
Të kuptoni se çfarë lloj të qeshni dëshironi
Ngjituni në pozicionin e vjetër - giggling. Shikimi zakonisht nuk rezulton në shumë shprehje të fytyrës ose lëvizjeve të trupit. Në fakt, shumica e gigglers priren të jenë pak të trembur dhe ndoshta të turpëruar që ata janë duke qeshur me diçka - ndoshta sepse gjëja që i bëri ata të qeshin është diçka për të cilën nuk duhet të qeshin. [6]
 • Ju mund të dëshironi të shikoni disa filma të vjetër, ku një zonjë "e duhur" gjen diçka qesharake dhe fillon të gërmojë.
 • Gigglers duhet të duken sikur janë të ndrojtur ose duke u përpjekur për të ruajtur dekorin e tyre, por janë tejkaluar me humorin e situatës dhe nuk mund të ndihmojnë për të blerë giggle. Giggles nuk duhet të përfundojnë shumë me zë të lartë ose të bezdisshëm, por mund të bëhen në atë mënyrë që të jenë ngjitëse dhe të fillojnë njerëz të tjerë të qeshin gjithashtu.

Praktikimi i të qeshurit tuaj të ri

Praktikimi i të qeshurit tuaj të ri
Studioni qeshin që dëshironi. Para se të ndryshoni të qeshurën tuaj, duhet të studioni opsionet tuaja të mundshme. Ju mund ta bëni këtë duke shikuar filma ose shfaqje televizive, të ulur në një kafene dhe 'njerëzit shikojnë' ose të shikojnë video në YouTube. [7]
 • Vëzhgoni sesi njerëzit e tjerë qeshin dhe çfarë ju pëlqen dhe nuk ju pëlqen për çdo lloj të qeshuri.
Praktikimi i të qeshurit tuaj të ri
Provoni tone të ndryshme vokale. Vetëm se dikush tjetër tingëllon mirë me një të qeshur të caktuar nuk do të thotë se do të funksionojë për ju. Ju mund të duhet të ndryshoni mënyrën se si ju qeshni bazuar në tonin e zërit tuaj. Provoni të qeshni me tone të ndryshme (dhe vëllime) për të parë se çfarë ju duket mirë, dhe të përcaktoni se çfarë funksionon më mirë për ju. [8]
 • Ndonjëherë ajo që ne dëgjojmë që vijnë nga vetvetja, dhe ajo që njerëzit e tjerë dëgjojnë se vijnë nga ne, është e ndryshme. Ju mund të dëshironi të regjistroni veten duke provuar tone të ndryshme dhe t'i luani ato për të marrë një kuptim më të mirë se si do t'u tingëlloni njerëzve të tjerë.
Praktikimi i të qeshurit tuaj të ri
Praktikoni të qeshurit pa pushim. Në këtë pikë ju ndoshta keni një ide të mirë se çfarë lloj qesh do të doni të zhvillonit dhe në cilin ton dëshironi të përdorni për atë të qeshur. Tani është koha për të praktikuar. - pa pushim e sipër. [9]
 • Praktikimi do të ndihmojë në realizimin e dy gjërave: duke e bërë të qeshurën tuaj të tingëllojë e natyrshme dhe të ndihmojë qeshjen tuaj të re të bëhet instinktive.
 • Ju mund të dëshironi të konsideroni të shikoni veten duke qeshur në pasqyrë për të parë mënyrën se si lëvizni muskujt e fytyrës dhe ndryshoni shprehjen e fytyrës.
 • Ky është një hap tjetër ku regjistrimi i të qeshurit tuaj dhe luajtja e tij përsëri mund të jetë e dobishme pasi do t'ju japë një kuptim më të mirë se si t'u tingëlloni njerëzve të tjerë.
Praktikimi i të qeshurit tuaj të ri
Ndani të qeshurën tuaj të re me miqtë. Filloni të përdorni të qeshurën tuaj të re në prani të miqve dhe familjes. Vlerësoni reagimet e tyre për të qeshurën tuaj të re. Ndryshoni qeshjen tuaj bazuar në reagimet e tyre. Për shembull, nëse ato ju japin pamje qesharake kur qeshni, ndoshta e qeshura juaj nuk tingëllon e natyrshme ose mbase nuk ju përshtatet. [10]
Praktikimi i të qeshurit tuaj të ri
Përdorni qeshjen tuaj të re sa më shpesh të jetë e mundur. Vazhdoni të praktikoni qeshjen tuaj të re derisa të mos keni nevojë të mendoni për këtë. Përdorni qeshjen tuaj të re në situata gjithnjë sociale që mundeni. Përfundimisht qeshja juaj e re do të bëhet po aq instiktive sa edhe e qeshura juaj e vjetër. [11]

Të kuptuarit e të qeshurës dhe të qeshurës suaj

Të kuptuarit e të qeshurës dhe të qeshurës suaj
Komunikoni emocione. E qeshura është shumë më tepër sesa thjesht përgjigja ndaj një shaka apo diçka qesharake. E qeshura është një pjesë e rëndësishme e komunikimit emocional të njeriut. Shtë kaq e rëndësishme për ne që kemi zhvilluar dhjetëra terma emojesh dhe teksti për të shprehur lloje të ndryshme të qeshurash. [12]
 • Njerëzit kanë tendencë të qeshin më shpesh kur ka njerëz të tjerë përreth që gjithashtu janë duke qeshur. Megjithatë, kjo e qeshur nuk është gjithmonë e drejtuar në dëgjimin ose dëshmimin e diçkaje qesharake (d.m.th. një reagim). E qeshura përdoret më shumë si një sjellje që ne përdorim në mjediset sociale për të shprehur se si ndihemi dhe çfarë mendojmë.
Të kuptuarit e të qeshurës dhe të qeshurës suaj
Interpretoni të qeshura false. Truri i njeriut është i aftë të përcaktojë ndryshimin midis një të qeshuri të vërtetë dhe një të rremë. Ne e bëjmë këtë në një përpjekje për të kuptuar pse dikush do të duhet të kryejë një të qeshur të rreme. Me fjalë të tjera, ne po mundohemi të kuptojmë se çfarë do të thotë kjo e qeshur e rreme. [13]
Të kuptuarit e të qeshurës dhe të qeshurës suaj
Përhapni të qeshurën. E qeshura është padyshim ngjitëse. Dhe shkencëtarët besojnë se ata që priren të infektohen nga e qeshura janë gjithashtu ata që janë më të mirë për të treguar ndryshimin midis të qeshurës së vërtetë dhe të rreme. [14]
Të kuptuarit e të qeshurës dhe të qeshurës suaj
Qeshni për të lehtësuar dhimbjen. E qeshura në të vërtetë është treguar se zvogëlon sasinë e disa hormoneve të stresit në trupin tuaj si: kortizoli, epinefrina dhe dopamina. Dhe rrit disa lloje të hormoneve të shëndetshëm si endorfinat. Qeshja gjithashtu rrit rrjedhjen e gjakut e cila, nga ana tjetër, rrit një ndjenjë relaksimi. Qeshni dhe jo vetëm që do të gjeni veten duke u ndier më mirë, në të vërtetë mund të ndihmoni në uljen e dhimbjes dhe inflamacionit dhe të merrni një gjumë më të mirë të natës. [15] [16]
Të kuptuarit e të qeshurës dhe të qeshurës suaj
Përmirësoni marrëdhëniet tuaja me të qeshura. E qeshura është një sjellje shoqërore. Ai i bashkon njerëzit dhe i bën njerëzit më të qetë rreth njëri-tjetrit. Mund të krijojë ose përmirësojë marrëdhëniet që dy njerëz kanë me njëri-tjetrin, sepse ata në të vërtetë janë të lumtur që janë në shoqërinë e njëri-tjetrit. Plus, të qeshurat mund të ndihmojnë në uljen ose eliminimin e zemërimit dhe ankthit, i cili nga ana tjetër mund të ndihmojë në krijimin e momenteve të intimitetit. [17]
 • Kërkimet shkencore kanë zbuluar se gratë në të vërtetë qeshin më shumë se burrat, 126% më shumë në fakt. Burrat, nga ana tjetër, kanë tendencë të jenë ata që përpiqen t'i bëjnë gratë të qeshin duke thënë diçka qesharake ose të mençur - ose me të vërtetë budalla, e cila mund të ketë të njëjtin efekt!
 • Ndërsa njerëzit plaken ata priren të qeshin më pak. Njerëzit e moshuar gjithashtu kanë tendencë të përgjigjen më pak ndaj gudulisjeve.
Po sikur të gjithë të qeshin kur unë qesh, përveç dy grave që mendojnë se e qeshura ime është e bezdisshme?
Nëse të gjithë të tjerët janë duke qeshur, është dukshëm më e mundshme që të jetë problemi i grave, jo i juaji. Thjesht injoroni ato.
A funksionon mirë dhe të jep përshtypje të mirë nëse përdor një gamë të gjerë të qeshurve të ndryshme? Apo duhet të vendosem në një nënshkrim dhe ta përdor më shpesh?
Kjo varet nga ju - përdorni çfarëdo qesh që ndiheni të sigurt dhe të kënaqur dhe dini se jeni e bukur në çdo mënyrë!
Unë i tregoj dhëmbët dhe ngre hundën kur qesh me ndershmëri. Kur përpiqem të minimizoj këto çështje, ndiej se qeshja ime nuk është e vërtetë. Çfarë mund të bëj?
Përqafoni të qeshurën tuaj! Ju nuk duhet të shikoni ndonjë mënyrë të caktuar. Një e qeshur e sinqertë është e bukur.
A është e lezetshme të kesh një të qeshur të lezetshme?
Varet. Disa njerëz do të mendojnë se është e lezetshme, por njerëz të tjerë mund ta shohin si të bezdisshëm.
Si mund të ndalem të bezdisem?
Shikoni artikullin në Si të mos jesh i bezdisshëm! Por nëse dikush po ju thotë se qeshja juaj normale është e bezdisshme, injorojini ato. Mos u përpiq të ndryshosh veten për shkak të një mendimi të vrazhdë të dikujt tjetër.
Farë duhet të bëj nëse njerëzit mendojnë se e qeshura ime është e çuditshme?
Thjesht mos harroni ato, qeshja juaj është unike! Nëse është vërtet shqetësuese, ju mund të dëshironi të praktikoni një lloj të ri të qeshjes, por përsëri, e qeshura e të gjithëve është unike.
fariborzbaghai.org © 2021