Si të bëni meditimin e të qeshurave

Meditimi i të qeshurave mund të jetë një mjet për të rritur shëndetin dhe lumturinë tuaj. Me pak përqendrim dhe meditim, do të kapërceni gjendjen tuaj negative dhe do të bëheni të lumtur brenda.
Mendoni në kokë një minutë mantra "Hee, Hee, Hee". Përqendrohuni në kokë dhe kështu zgjidheni tensionet në kokë. Lëviz pak kokën.
Mendoni disa herë mantrën "Ha, Ha, Ha" në gjoks. Shtrojini duart mbi çakrën e zemrës.
Mendoni "Ho, Ho, Ho" në stomak dhe vendosni duart në bark.
Mendoni "Hoo, Hoo, Hoo" në tokë. Shtrojini duart në këmbë dhe lëvizni këmbët.
Bëni rrathë të mëdhenj me krahë në ajër dhe mendoni disa herë mantra "Ha, Ha, Ha, Ha". Vizualizoni kozmosin (natyrën, botën) përreth jush. Mendoni mantra derisa të keni ardhur në unitetin e kozmosit.
Zhvendosni një dorë në bekim dhe dërgoni të gjitha qeniet të lehta. Mendoni, "Unë u dërgoj dritë të gjithë miqve të mi. Le të jenë të lumtur të gjithë njerëzit. Le të jetë bota e lumtur".
Meditoni. Mendoni tre herë mantrën "Om" në trup. Ndaloni të gjitha mendimet. Ejani të pushoni.
Shkoni pozitiv në ditën tuaj. Përpara me optimizëm.
Mund yoga e qeshur të më ndihmojë të humbas peshë?
Mund të çojë në humbje peshe, por jo në vetvete. Ndërsa e qeshura djeg kalori, është një ndryshim shumë i vogël. Të qeshni yoga mund t’ju ​​ndihmojë të humbni peshë duke ju bërë më të lumtur dhe më pak të stresuar, gjë që zvogëlon kortizolin në trupin tuaj.
* Meditimi i të qeshurave përbëhet nga dy hapa. Së pari qeshni dhe e dyta vijnë në paqen e brendshme. Shtë e dobishme të përdorni të qeshurat si një mantër. Qeshni në pjesë të ndryshme të trupit tuaj dhe kështu zgjoni çakrat dhe energjinë e kundalini. Atëherë lumturia zgjohet brenda jush dhe bëheni pozitive. Ju shikoni shaka në botë. E qeshura lind në ju natyrshëm. Do të bëheni një Budë i qeshur. Do të ndriçoni bashkëqytetarët tuaj me lumturi dhe humor të mirë.
Rruga drejt iluminizmit konsiston në të menduarit pozitiv (punë mendore) dhe meditim. Të menduarit pozitiv do të thotë të përqendroheni në pozitivet në jetë. Kjo është mënyra e shëndetit mendor dhe fizik. Por nuk do të thotë të shtypësh të gjitha problemet negative dhe të gjitha. Ne duhet të zgjidhim problemet tona. Ne gjithashtu duhet të jetojmë zemërimin dhe hidhërimin tonë. Ne mund të mendojmë për problemet tona në fillim të meditimit të të qeshurve. Ne shprehim zemërimin ose trishtimin tonë dhe pastaj qeshim për jetën. Ne ngrihemi mbi problemet tona. Ne hyjmë në dimensionin e qenies së shkolluar, nga e cila lind e qeshura në vetvete. Kjo është mënyra për të udhëhequr një jetë të lumtur.
fariborzbaghai.org © 2021