Si të bëhet një viktimë e lëndimit kurrizor në ujë

Makthi më i keq i çdo rojeje të jetës duhet të kryejë një shpëtim real në shpëtimin kurrizor të ujit. Kjo për shkak se procedura delikate dhe e vështirë duhet të ekzekutohet në mënyrë të përsosur për të siguruar që viktima të ketë mundësinë më të madhe të largohet nga çfarëdo aksidenti i ndodhur. Pavarësisht nëse jeni një roje shpëtimi, apo jo, të kesh një grup udhëzimesh për të shqyrtuar mund të rrisë besimin tënd për përgatitjen e këtij shpëtimi dhe të lejojë rezultatin më të mirë të mundshëm për viktimën.

Shpëtimi i viktimës

Shpëtimi i viktimës
Aktivizoni planin e veprimit të urgjencës (PVP). Lërini të tjerët të dinë për situatën që të mund të ndihmojnë në shpëtim.
 • Goditni bilbilin dhe pastroni pishinën.
 • Keni një roje tjetër mbrojtjeje ose një person aty pranë 911.
 • Keni një roje tjetër ose një person të rrëmbejë Defibrillatorin e Jashtëm automatik (AED) dhe ta sjellë atë për ju.
 • Keni një roje sekondare për t'ju sjellë një dërrasë.
Shpëtimi i viktimës
Qasja ndaj viktimës. Pas aktivizimit të PZAP, rrëshqisni me kujdes në ujë dhe ecni drejt viktimës. Shmangni bërjen e një spërkatje të madhe dhe bërjen e valëve në ujë. Ata mund ta shanin viktimën dhe t'i lëndonin më shumë.
Shpëtimi i viktimës
Split kokën dhe qafën e viktimës. Ngrini me kujdes krahët e viktimës mbi kokën e tij / saj, duke i çuar ato në një pikë. Mbajini fort armët e viktimës në atë pozicion, duke i mbajtur ato kundër kokës së tij / saj në mënyrë që të imobilizoni kokën dhe qafën. Sigurohuni që ta mbani trupin e tyre në një vijë të drejtë paralel me sipërfaqen e ujit në mënyrë që të mos shtrojnë shtyllën kurrizore.
 • Sapo të vendosni stabilizimin e kokës dhe qafës, mos e prishni atë stabilizim. Mund të shkaktojë paralizë të viktimës. Ju mund të ndryshoni metodën e stabilizimit, por mos e prishni atë.

Vendosja e tabelës

Vendosja e tabelës
Vendosni viktimën në tabelë. Ndërsa jeni duke mbajtur krahët e viktimave kundër kokës së tij / saj, drejtohuni kujdestarisë tuaj sekondare për t'ju afruar me tabelën.
 • Udhëzoni që ata të vijnë në anën e trupit tuaj në të cilin po mbani viktimën.
 • Bëni që ata të rrotullojnë tabelën në të gjithë rrugën në anën e saj dhe ta zhyten me shpejtësi drejt në ujë.
 • Ndërsa bordi fillon të ngrihet përsëri në sipërfaqe dhe të vendoset përsëri i sheshtë, udhëzoni rojen tuaj sekondare që ta vendosni atë nën viktimë, në mënyrë që koka e tij / saj të jetë brenda kutisë së kapakut të kokës.
Vendosja e tabelës
Ndryshoni kapësen e kokës. Pasi të vendoset tabela, duhet të filloni përgatitjen për të siguruar viktimën në tabelë duke ndryshuar së pari teknikën e ndarjes së kokës që përdoret dhe më pas pozicionin e tabelës në ujë.
 • Bëni roje tuaj sekondare të rrokte fort me mjekër viktimat me njërën anë, ndërsa mbështetej parakrahu i tyre poshtë mesit të kraharorit të viktimës. Bëni që ata të vendosin dorën tjetër në fund të tabelës për ta stabilizuar atë.
 • Pasi roje juaj sekondar të ketë marrë kontrollin e imobilizimit të kokës dhe qafës së viktimës tuaj, butësisht ecni në dërrasën e pasme në një mur pishine. Qëndroni prapa bordit me shpinë kundër murit. Ulni krahët e viktimës poshtë në anët e tij / saj dhe rifitoni kontrollin e imobilizimit të kokës dhe qafës duke vendosur njërën anë në të dy anët e kokës së viktimës mbi secilën nga veshët e tij / saj.
Vendosja e tabelës
Stabilizoni tabelën. Kur pozicionoheni në mur, do t'ju duhet mbështetje shtesë për tabelën. Mbrojtësi juaj sekondar mund ta bëjë këtë duke vendosur tuba shpëtimi nën bordin e pasme.
 • Bëni roje tuaj sekondare të shpëtimit një tub shpëtimi nën ujë dhe rrëshqisni atë nën kokën e bordit, ku jeni duke qëndruar.
 • Bëni që ata të bëjnë të njëjtën gjë, por vendosni tubin nën këmbën e bordit.

Sigurimi i Viktimës për Bordin

Sigurimi i Viktimës për Bordin
Vendosni shiritat e tabelës mbi viktimën. Për të siguruar sigurinë e viktimës kur largohet nga pishina dhe gjithashtu për imobilizim të shtuar, ai / ajo duhet të sigurohet me shiritat e bashkangjitur në dërrasë. Roja juaj sekondar do të përgatisë këtë detyrë ndërsa ju mbani nën kontroll kokën dhe qafën e viktimës.
 • Duke filluar nga maja e njërës anë të tabelës, vendosni rripin e parë nën krahun e viktimës, por mbi gjoksin e tij / saj. Vendosja e kësaj rripi të parë nën krahun e viktimës para se të kalojë mbi gjoksin e tij / saj siguron viktimën në mënyrë që ata të mos rrëshqasin poshtë dhe jashtë bordit kur të hiqet nga uji. Ai i mban ato në vend.
 • Vendoseni rripin tjetër mbi krah dhe kraharor. Meqenëse rripi i parë siguron që viktima të rrëshqasë, shiritat e mbetur thjesht mund të kalojnë gjithçka.
 • Vazhdoni në atë anë të tabelës derisa të jenë vendosur të gjitha rripat në atë anë.
Sigurimi i Viktimës për Bordin
Përfundoni duke siguruar viktimën me shiritat. Përsëriteni procesin e mëparshëm në anën e kundërt të tabelës. Mos e kapërcej bordin për ta bërë këtë pasi kjo mund të dëmtojë më tej viktimën. Sigurohuni, edhe një herë, që rripi i parë shkon nën krah dhe mbi gjoks, ndërsa shiritat e mbetur kalojnë gjithçka. Pasi të keni pozicionuar secilën rrip, si duhet, lidheni atë në rripin koordinues me çfarëdo mjeti të dhënë (Velcro, shtrëngoj, etj.).
Sigurimi i Viktimës për Bordin
Siguroni kapëset e kokës. Pasi trupi i viktimës të futet në tabelë, koka e tij / saj duhet të jetë e kufizuar duke përdorur kufijtë e kokës të pajisur me tabelë.
 • Bëni kujdestarinë tuaj sekondare të afrimit në njërën anë të kokës së viktimës
 • Udhëzoni që të rreshtojnë kapësen e kokës lart me dorën tuaj dhe kokën e viktimës
 • Në numrin tuaj, lërini që ngadalë të rrëshqitni shtrëngimin poshtë anës së kokës së viktimës ndërsa ngadalë tërheq dorën
 • Sapo të frenoni në vend, zëvendësoni dorën në shtrëngues sikur të jeni duke mbajtur kokën e viktimës.
 • Përsëriteni këtë procedurë në anën tjetër të kokës së viktimës.
Sigurimi i Viktimës për Bordin
Përfundoni të siguroni kapëset e kokës. Pasi të jenë vendosur të dy kontrollet, përdorni rripin e rripit të kapakut të bashkangjitur në pjesën e mbajtëses së kokës së bordit për të imobilizuar plotësisht kokën e viktimës.
 • Vendoseni rripin në mënyrë që të shtrihet mbi ballin e viktimës.
 • Siguroni rripin në anën e kundërt të tabelës.

Heqja e viktimës nga uji

Heqja e viktimës nga uji
Poziciononi tabelën në mënyrë që të jetë e gatshme për heqje nga uji. Pasi të mbaroni sigurimin e viktimës në tabelë, kapni njërën anë të dërrasës ndërsa lëvizni nga prapa kokës së bordit drejt qëndrimit pranë saj. Me ndihmën e rojes tuaj sekondare, vendosni skajin e sipërm të tabelës në zorrën e pishinës.
Heqja e viktimës nga uji
Poziciononi veten në mënyrë që të mund të hiqni tabelën dhe viktimën. Pasi të vendosni një pjesë të tabelës në zorrën e pishinës, mbajeni tabelën pasi roja juaj sekondar ngjitet nga pishina. Pasi të keni dalë jashtë, udhëzoni rojen tuaj sekondare të kapë pjesën e sipërme të bordit ndërsa lëvizni në këmbët e bordit.
Heqja e viktimës nga uji
Hiqeni tabelën dhe viktimën nga uji. Pasi të jetë në vend, udhëzoni rojen tuaj sekondare që të tërheqë dërrasën e dërrasës drejt tyre dhe larg ujit nga sa shtyni. Sigurohuni që roja juaj sekondar e mban bordin e ulët në tokë për të parandaluar rënien e tij dhe shkaktimin e dëmtimit të mëtejshëm të viktimës.

Ngushëlluese dhe Kujdesi për Viktimën Deri sa të arrijë EMS

Ngushëlluese dhe Kujdesi për Viktimën Deri sa të arrijë EMS
Trajtoni çdo dëmtim shtesë. Nëse viktima ka lëndime të tjera të tilla si një prerje ose gungë, trajtojeni në përputhje me rrethanat. Kjo mund të përfshijë aplikimin e një band-Aid, icepack ose garzë garzë.
Ngushëlluese dhe Kujdesi për Viktimën Deri sa të arrijë EMS
Sigurohuni që viktima të jetë e rehatshme. Ndërsa prisni që të arrijë EMS, sigurohuni që viktima të jetë e rehatshme. Për shembull, nëse janë të ftohtë, mbulojini ato me një peshqir / batanije urgjente.
Gjatë gjithë procesit, sigurohuni që të bisedoni me viktimën për të zbuluar informacione të rëndësishme siç janë historia e tij / saj mjekësore, alergjitë e tyre dhe çdo ilaç ku mund të jetë. Për më tepër, kjo do t'ju ndihmojë të vlerësoni nivelin e ndërgjegjes së tyre dhe nëse mund t'ju duhet të ndërmarrni veprime të mëtejshme.
fariborzbaghai.org © 2021