Si të aplikoni shirita të bardhë të bardhë Crest

Në vend që të shkoni te një dentist për një trajtim të kushtueshëm zbardhimi, shndërroni buzëqeshjen tuaj në shtëpi. Shirita të bardhë 3D të kreshtave janë të lehtë për t’u përdorur për të hequr zverdhjen nga sodët dhe gjëra të tjera. Para se t'i nxirrni nga kutia, mësoni se si të përfitoni sa më shumë prej tyre. Vishni shiritat për një kohë të shkurtër çdo ditë derisa të vini re një ndryshim. Me përdorim të përsëritur, ju mund të shijoni dhëmbët që duken të ndritshëm dhe të pastër.

Vënia në shirita

Vënia në shirita
Prisni 30 minuta pasi të keni larë dhëmbët për të aplikuar shirita zbardhues. Anydo pllakë dhe baktere në dhëmbët tuaj marrin rrugën e trajtimit të zbardhjes, kështu që patjetër pastroni dhëmbët nëse janë të ndotur. Përndryshe, nuk keni nevojë të lani dhëmbët fare. Fluori në shumicën e pastave të dhëmbëve është gjithashtu një problem dhe mund të irritojë mishrat e dhëmbëve tuaj kur kombinohet me peroksidin e hidrogjenit në shiritat e bardhë. [1]
 • Nëse keni absolutisht nevojë për të larë dhëmbët, provoni të përdorni një pastë dhëmbësh pa fluoride. Ka më pak të ngjarë të bllokoni peroksidin e hidrogjenit për të arritur në dhëmbët tuaj. Gjithashtu, përdorni një furçë dhëmbësh të re për të shmangur përhapjen e pllakës. [2] X Burimi i hulumtimit
Vënia në shirita
pastroj dhëmbët me pe larg çdo gjëje të mbërthyer në dhëmbët tuaj. Thingdo gjë e kapur në dhëmbët tuaj do të përfundojë duke bllokuar peroksidin e hidrogjenit, qoftë pllakën e tij ose një pjesë të ushqimit të humbur. Meqenëse marrja e një rezultati zhgënjyes nuk është kënaqësi, hidhni kohë për të holluar plotësisht. Ajo funksionon më së miri kur bëhet pas çdo kohe kur lani. Ju mund ta bëni atë përpara se të shtoni shiritat e bardhë për të siguruar që dhëmbët tuaj të jenë të këndshëm dhe të pastër. [3]
 • Arrijnë mes secilit prej dhëmbëve tuaj me fije vargu ose një alternative. Bëni disa kalime, duke larë dhëmbin kundër dhëmbëve tuaj për të zhvendosur ushqimin dhe pllakën. Shpëlajeni gojën me një gotë ujë për të përfunduar.
Vënia në shirita
Hiqni shiritat nga oxhaku plastik në kuti. Shiritat e zbardhjes vijnë në çifte, një copë rrip për dhëmbët tuaj të sipërm dhe të poshtëm. Pairdo palë është ngjitur në një copë plastike. Pasi të keni tërhequr shiritat nga kutia, zhvisheni larg plastikës. Shtë më mirë të prisni dhe t'i vendosni ato një nga një. [4]
 • Secila palë përbëhet nga një rrip më i gjatë dhe më i shkurtër. Rripi më i gjatë është për dhëmbët tuaj të sipërm dhe ai më i shkurtër është për dhëmbët e poshtëm. Shtë e lehtë t'i tregosh veç e veç duke i parë.
Vënia në shirita
Vendosni anën e xhelit të shiritit lart kundër dhëmbëve. Shiritat janë një lloj si bandaids dhe kanë një shpinë ngjitës. Ana ngjitëse është ajo e mbërthyer në oxhakun plastik, kështu që mos e ngrini derisa të jeni gati të vendosni shiritin në gojën tuaj. Sigurohuni se ajo anë është ajo që hyn më parë në gojën tuaj. [5]
 • Filloni me njërën nga shiritat, duke mbajtur në mend se cili shkon ku. Zakonisht është më e lehtë të fillosh me atë më të vogël, por nuk ka rëndësi për sa kohë që i vendos në vendin e duhur.
Vënia në shirita
Rreshtoni rripin me skajin e vijës tuaj të çamçakëzit. Mbajeni mbi skajet e shiritit ndërsa e lëvizni atë mbi dhëmbët. Qendër rripin midis dhëmbëve të përparmë, grupin e 4 të mëdhenjve në mes të gojës tuaj. Zhvendosni rripin edhe në çamçakëzin tuaj. Kur është në vendin e duhur, buza e shiritit do të jetë e drejtë kundër çamçakëzit tuaj. [6]
 • Nëse keni probleme për të pozicionuar shirita, provoni t'i palosni në gjysmë para se t'i hiqni ato nga oxhaku plastik. Kjo krijon një rrudhë që ju pastaj poziciononi midis dhëmbëve tuaj të përparme. Shtë një mashtrim i vogël për t'ju ndihmuar të mbani shënimet në qendër të shiritit.
Vënia në shirita
Shtypni shiritin të sheshtë dhe paloseni atë kundër dhëmbëve tuaj të mbetur. Shtypni presion në shirit për ta ngjitur në vend, pastaj përdorni thonjtë tuaj për ta shtypur atë të sheshtë. Filloni me dhëmbët tuaj të përparme dhe punoni deri në pjesën e prapme. Rripi i zbardhjes do të ngjitet ende sipër dhëmbëve tuaj, kështu që kujdesuni për të duke e palosur me kujdes përsëri në gojën tuaj. Mbështilleni atë mbi dhëmbë dhe shtypni përsëri për ta ngjitur në vend. [7]
 • Kur përdorni një rrip zbardhues, shtypni atë sa më ngushtë kundër dhëmbëve. Në atë mënyrë, kimikatet qëndrojnë në dhëmbët tuaj në vend që të rrjedhin në gojën tuaj.
 • Nëse keni vështirësi t'i bëni shiritat të ngjiten, tundni dhëmbët me një leckë të pastër ose peshqir letre për të eleminuar lagështinë. Xhel në shirita është shumë ngjitës, kështu që problemet e ngjitjes nuk janë shumë të zakonshme, por ekziston një shans që pështymja të mund të merrte rrugën.

Veshja me shirita të bardhë

Veshja me shirita të bardhë
Lini shirita të bardhë në dhëmbët tuaj për 30 minuta. Pasi të keni arritur të futni shiritat në gojën tuaj, nuk keni pse të bëni asgjë tjetër, por të prisni. Ju nuk duhet të hani ose pini asgjë përveç ujit ndërsa jeni duke pritur. Kjo do të prishë procesin e zbardhjes. Uluni, relaksohuni ose shkoni në pjesën tjetër të rutinës suaj të përditshme, derisa të vijë koha të zhvisheni. [8]
 • Nuk ka kufizime për të ngrënë dhe pirë pasi të keni nxjerrë shiritat e bardhë. Për sa kohë që nuk po e bëni atë ndërsa vishni shirita, nuk ndalon dhëmbët tuaj të bëhen më të ndritshëm.
 • Mbani në mend se Crest gjithashtu bën disa lloje të ndryshme të shiritave të bardhë 3D. Këto, 1 shirita Express, për shembull, kanë për qëllim të qëndrojnë në gojën tuaj për një orë të tërë. Kontrolloni udhëzimet në kuti për më shumë informacion.
Veshja me shirita të bardhë
Aplikoni shirita deri në dy herë në ditë për zbardhjen më të shpejtë. Shiritat e bardhë synohen të përdoren çdo ditë. Në përgjithësi, nuk keni nevojë të përdorni më shumë se një palë të vetme në ditë, por mundeni nëse dëshironi. Pasi të keni hequr grupin e parë të shiritave, vendosni palën e dytë. Prisni plot 30 minuta para se t'i hiqni. [9]
 • Kontrolloni rekomandimet e Crest në kutinë për udhëzime se sa shpesh jeni në gjendje të përdorni shiritat. Nëse nuk jeni i sigurt, një herë në ditë është shumë.
 • Përdorimi i shumë shiritave në ditë mund të rrisë ndjeshmërinë e dhëmbëve. Do të thotë që ju nuk duhet të shijoni atë sode të ftohtë ose kafe të nxehtë pa një kujtesë të vogël të dhimbjes. Mos provoni të përdorni më shumë se 2 grupe shiritash në ditë.
Veshja me shirita të bardhë
Vishni shirita të rinj deri në 20 ditë për të përfunduar zbardhjen e dhëmbëve. Hidhni palën e vjetër të shiritave pasi t'i hiqni ato nga goja. Ata nuk kanë asnjë peroksid hidrogjeni për të zbardhur dhëmbët tuaj, kështu që vendosni të reja çdo herë. Ju ka shumë të ngjarë të vëreni dhëmbët tuaj të zbardhen brenda rreth 3 ditësh. Vazhdoni të shkoni deri në 20 ditë për të marrë përfitimin e plotë të një buzëqeshje më të bardhë. [10]
 • Koha e rekomanduar e përdorimit mund të ndryshojë nga produkti në produkt, kështu që sigurohuni të kontrolloni udhëzimet e Crest. Lloji 3D i shiritave 3D, për shembull, funksionon pak më shpejt dhe duhet të vishen vetëm për 7 ditë.

Heqja dhe ripërdorimi i shiritave

Heqja dhe ripërdorimi i shiritave
Qëroni shiritat e përdorur duke i ngritur me gisht. Gjeni skajin e secilës shirit midis linjës tuaj të mishrave dhe dhëmbëve. Skajet janë të lehta për tu gjetur nëse veproni sikur po copëtoni diçka nga dhëmbët me gishtin e madh. Sapo të gjeni buzë, vini në të për të hequr dhëmbët. Pjesa tjetër e shiritit do të pasojë. [11]
 • Shiritat në të vërtetë janë si bandaids e dhëmbëve. Ata nuk ndahen, kështu që ju nuk duhet të shqetësoheni për të lënë copa pas. Pjesa më e mirë është se, ndryshe nga bandaids, ata nuk dëmtojnë aspak!
Heqja dhe ripërdorimi i shiritave
Shpëlarje ose lyej dhëmbët për të eleminuar ngjitjen nga shiritat e hequr. Shiritat lënë pas ca ngjitje, por kjo është një çmim i vogël për të paguar një buzëqeshje të mirë. Shtë xhel që i mban shiritat në vend. Nëse preferoni të freskoheni pak, lyeni dhëmbët ashtu si do ta bëni. Përndryshe, piqeni dhe nxirrni ujë derisa dhëmbët të ndjehen të pastër. [12]
 • Një tjetër mundësi është që të pastroni xhelin nga dhëmbët tuaj duke përdorur një leckë ose ind. Ju gjithashtu mund të lejoni që xhel të shpërndahet natyrshëm. Shtë e padëmshme, por mund të ndjeheni pak të pakëndshme duke e lënë atje për më gjatë seç duhet.
Heqja dhe ripërdorimi i shiritave
Përsërisni trajtimin kur zhduket për rreth një vit. Fatkeqësisht, trajtimet e zbardhjes nuk janë të përhershme. Nëse dëshironi që dhëmbët tuaj të qëndrojnë të bardhë, do të duhet të përsërisni procesin përsëri. Edhe pse zbardhja nga këto shirita ka tendencë të zgjasë rreth 1 vit, kjo varet edhe nga ajo që hani dhe pini. Ju mund t'i shihni dhëmbët tuaj të verdhë më shpejt se kaq. [13]
 • Kafeja, çaji, vera e kuqe dhe sodat e errëta janë goxha efektive në ngjyrosjen e dhëmbëve. Nëse pini shpesh atë lloj sendesh, mund t'ju duhet të përdorni më shumë shirita të bardhë para se të mbarojë viti. Pirja e duhanit gjithashtu njollos para kohe dhëmbët.
Edhe pse shiritat 3D të bardhë janë të sigurt për përdorim të përgjithshëm, qëndroni në kontakt me dentistin tuaj për të zbuluar se çfarë ju rekomandojnë dhe mbani shënimet e shëndetit tuaj oral.
Për buzëqeshjen më të bardhë të mundshme, kontrolloni datën e skadencës përpara se të përdorni shirita. Shiritat që nuk janë ditur, nuk janë aq efektiv sa ato të rejat.
Kontrolloni gjithmonë rekomandimet e Crest për udhëzime më specifike. Ata bëjnë disa lloje të ndryshme të shiritave të bardhë 3D, kështu që hapat e saktë mund të ndryshojnë pak.
Shiritat e bardhë punojnë në dhëmbë natyralë por jo çdo lloj pune dentare. Kjo përfshin mbushje, kapele dhe dhëmbë të rremë. [14]
Shkumëzimi ndodh kur pështyma juaj reagon ndaj peroksidit të hidrogjenit. Shtë normale dhe jo e dëmshme, kështu që fshini shkumën larg dhe pështyni pështymën e tepërt. [15]
Pak peroksid hidrogjeni nuk do t'ju dëmtojë nëse e gëlltisni atë. Për sa kohë që nuk jeni duke ngrënë shirita zbardhues, nuk keni nevojë të shqetësoheni për ndonjë gjë që futet në gojën tuaj.
Përdorimi i tepërt i shiritave të bardhë mund të dëmtojë dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve. Ndiqni gjithmonë udhëzimet në kuti për të mos ndotur dhëmbët dhe dhëmbët e ndjeshëm.
fariborzbaghai.org © 2021